Site icon BudaPestkörnyéke.hu

56 és fél milliárd forintból épül meg az ország legdrágább gimnáziuma Dunakeszin

Nyolcmilliárd forinttal többet fordít a Pénzügyminisztérium a tervezettnél arra a középiskolára, amely Dunakeszin épül fel. Az ország legdrágább gimnáziumi beruházása így 56 és fél milliárd forintból valósul meg, és ha minden jól megy, 2024 szeptemberében indul el az oktatás.

Nem fenyegeti veszély a beruházást

Dunakeszi vezetői a Magyar Közlönyből értesültek arról, hogy nem fenyegeti veszély a helyi dupla gimnázium megépülését, sőt nyolcmilliárd forinttal többet fordít rá a Pénzügyminisztérium. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Uszoda és sportcsarnok is lesz

A két épület mellett egy versenyzésre alkalmas uszodát és két sportcsarnokot is magában foglal a komplexum, ahogy arról korábban a BudaPeastkörnyéke.hu is írt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

56 és fél milliárdba kerül

A dunakeszi beruházás 56 és fél milliárd forintból valósul meg, és a tervek szerint 830 nap alatt kell elkészüljenek a két középiskolával, valamint a hozzájuk tartozó egyéb épületekkel.

1700 diáknak épül

Az önkormányzat szerint „az ország legnagyobb iskolai beruházása zajlik”. A két középiskola 1700 diáknak épül.

Inflációs nyomás, drágulás, hiány

A költségnövekedést az építőipari alapanyagok drágulásával, az alapanyaghiánnyal és az inflációs nyomással magyarázták.

2024-ben indul az oktatás

 A tervek szerint 2024 szeptemberében indul el itt az oktatás, de már most is működik két osztály, amely a beruházás végeztével ide költözik át.

Túl a bokrétaünnepen

A Dunakeszi Diáknegyed alapkőletétele idén márciusban volt, és már megtarthatták az építők és az építtetők közös ünnepét, a bokrétaünnepet is – számolt be róla az Infostart.hu.

A másik gimnáziumban tiltakoznak

Mindeközben Dunakeszi másik gimnáziumában, a Radnótiban folyamatosan tiltakoznak a körülmények miatt a tanárok.

Párbeszédet kértek

„Helytelennek tartjuk az oktatásban fennálló problémák megfélemlítéssel, erőszakkal való megoldásának kísérletét. Úgy gondoljuk, ez csak tovább súlyosbítja a helyzetet. Ehelyett az érintettekkel, a szakmai szervezetekkel való párbeszédet támogatjuk” – írták a közelmúltban a pedagógusok.

Fenyegető levelet kaptak

A Radnóti gimnázium azon dolgozói, akik részt az elmúlt időszak megmozdulásaiban, ügyfélkapun keresztül kapták meg a tankerület kirúgással fenyegető figyelmeztető levelét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az új intézmény tervei. Fotó: archív.

Exit mobile version