Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították a Dunakeszin épülő új gimnáziumokat, az erről szóló kormányrendelet már meg is jelent. Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba a minap megmutatta az új szupermodern oktatási komplexum látványterveit. Sok agglomerációs település nem is álmodhat ilyen fejlesztésről.

Már minden készen áll Dunakeszi két új középiskolájának építéséhez, már csak egy végső bólintás kell a kormánytól, hogy hamarosan megindulhassanak a gépek. A kormányrendelet azt teszi lehetővé, hogy az új intézmény számára a telkeket zökkenőmentesen lehessen biztosítani Dunakeszi északi részén.

A település fideszes polgármestere, Dióssi Csaba látványos videón mutatta meg a leendő középiskolákat a város lakóinak. A két modern iskola mellett egy vízilabda mérkőzések lebonyolítására is alkalmas uszoda is épül. Amikor nincs sportesemény, a helyiek is használhatják majd, hiszen 12 sávos lesz a medence.

A polgármester szerint hosszú út vezetett el odáig, hogy Dunakeszin két új középiskolát, egy szakképzőt és egy gimnáziumot építhetnek. Tíz évvel ezelőtt a város szolgáltatásai még nem voltak összhangban a lakosság igényeivel. Azóta két új óvoda, bölcsőde épült, az általános iskolákat felújították, most pedig szintet lép a város.

Dunakeszi új középiskoláinak látványterve – Forrás: Facebook/Dióssi Csaba

Egy évvel ezelőtt elindult egy lobbifolyamat – mondja a polgármester. Szeptember óta tart a közbeszerzés még egy végső bólintásra várnak a kormánytól. Ha minden jól megy 2023-as tanévben birtokba vehetik a diákok a szép új iskolákat.

Nem csak egyszerűen két iskolát építenek. Egy komplex beruházásról van szó, önmagukban is nagy épületekkel. Uszoda és egy sportcsarnok is lesz a két iskolaépület mellett. Az új komplexum a város szélén épül. Lesz elkerülő út és amikor beindulnak az iskolák, helyi tömegközlekedéssel is elérhető lesz.

Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere – Forrás: Facebook/Dióssi Csaba

Dióssi Csaba 55%-al nyert a legutóbbi választáson, azóta is rendszeresen posztol a közösségi oldalán a fejlesztésekről. Újraválasztása óta sem csökkentett a tempón. Ezzel a beruházással is megmutatta, hogy az agglomerációs polgármesterek, sőt még a fideszes agglomerációs vezetők közül is a legsikeresebb. Annyi fejlesztést, pénzt és figyelmet egyik agglomerációs kormánypárti polgármester sem tudott összehozni a településének, mint ő, a helyi ellenzék pedig gyakorlatilag nem talál rajta fogást.

Kiemelt kép: Dunakeszi új középiskoláinak látványterve – Forrás: Facebook/Dióssi Csaba