Site icon BudaPestkörnyéke.hu

726 új fertőzött van Magyarországon: naponta kerülnek karanténba iskolai osztályok, van olyan iskola, ahol adományokból tesztelnek

726 fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Magyarországon. Naponta több iskolában is találnak fertőzöttet, Budapesten és környékén egyre több intézmény tér át a digitális oktatásra.

726 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 13 879-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 646, 4130-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 9103. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Naponta találnak fertőzötteket az iskolákban

Négy diáknál azonosították a koronavírus-fertőzést a ferencvárosi Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnáziumban. Az EMMI három osztály számára rendelte el a digitális oktatást, a határozat visszavonásig érvényes. A digitális oktatás a tavasszal kialakított metódus szerint zajlik.

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy Budakeszin, a német általános iskolában egy osztály és 10 tanár került karanténba.

A Lauderben adományokból vesznek tesztet

21 gyerek és 9 tanár koronavírustesztje lett pozitív a fővárosi Lauder Javne Iskolában. Az intézmény a szülőkkel együttműködésben létrehozta a Vissza az Iskolába alapot, ennek köszönhetően adományokból, közösségi finanszírozásban végeznek PCR-teszteket a gyerekeken és a pedagógusokon.

A tanév kezdete előtt elvitték a gyerekeket kirándulni, majd meghatároztak veszélyeztetettségi szinteket, ami alapján jelentkezni lehetett a szűrésre. Eddig 82 embert teszteltek kezdésnek, közülük négynél azonosították a fertőzést.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version