726 fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Magyarországon. Naponta több iskolában is találnak fertőzöttet, Budapesten és környékén egyre több intézmény tér át a digitális oktatásra.

726 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 13 879-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 646, 4130-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 9103. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen.

Naponta találnak fertőzötteket az iskolákban

Négy diáknál azonosították a koronavírus-fertőzést a ferencvárosi Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnáziumban. Az EMMI három osztály számára rendelte el a digitális oktatást, a határozat visszavonásig érvényes. A digitális oktatás a tavasszal kialakított metódus szerint zajlik.

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy Budakeszin, a német általános iskolában egy osztály és 10 tanár került karanténba.

A Lauderben adományokból vesznek tesztet

21 gyerek és 9 tanár koronavírustesztje lett pozitív a fővárosi Lauder Javne Iskolában. Az intézmény a szülőkkel együttműködésben létrehozta a Vissza az Iskolába alapot, ennek köszönhetően adományokból, közösségi finanszírozásban végeznek PCR-teszteket a gyerekeken és a pedagógusokon.

A tanév kezdete előtt elvitték a gyerekeket kirándulni, majd meghatároztak veszélyeztetettségi szinteket, ami alapján jelentkezni lehetett a szűrésre. Eddig 82 embert teszteltek kezdésnek, közülük négynél azonosították a fertőzést.

Kiemelt kép: illusztráció