Site icon BudaPestkörnyéke.hu

A „csillámfaszlámázás” után a helyi pedagógusokba szállt bele az etyeki fideszes polgármester

Zólyomi Tamás, Egyek polgármestere

Zólyomi Tamás, Egyek polgármestere

Ismét hallatott magáról Etyek fideszes polgármestere. Zólyomi Tamás saját közösségi oldalán írt arról, hogy vannak olyan tanárok, akik ellene dolgoznak, és ezért nem vettek részt az október 6-ai megemlékezésen iskolai csoportjukkal.

A polgármester problémája

Zólyomi Tamás úgy fogalmazott: fontosnak tartja, hogy a gyerekek megtanulhassanak közönség előtt előadni a történelemhez kapcsolódó irodalmi és zenei műveket. Ezután viszont szóvá tette, hogy a helyi iskolában „működnek” olyan tanárok, akik nem hajlandók felkészíteni a diákokat, és a település rendezvényein sem akarnak részt venni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Miben látja a megoldást?

A fideszes polgármester szerint ezek a pedagógusok „szövetkeztek” az igazgató ellen, és igyekeznek az ő munkáját ellehetetleníteni. Mindezt politikai és ideológiai alapon teszik, ami „törvénytelen és szabályellenes.” Zólyomi ezek után kifejtette: a településvezetés dolgozni fog azon, hogy „a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat” közösségük kivesse magából.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megérkezett a válasz

A településvezető bejegyzésére egy helyi pedagógus is reagált, aki leírta, hogy több szempontból is tévesek Zólyomi kijelentései. A nyílt levelét a Facebookon megosztó Vidra Gabriella arra kérte a polgármestert, hogy ne vigyen az intézménybe politikát. Kiemelte, hogy idén az egész tantestület döntött úgy, hogy nem vesznek részt a megemlékezésen.

Elégedetlen a tantestület

Az iskola nevelőtestülete korábban sem titkolta, hogy a vezetés szakmai munkájával nem elégedettek. Emiatt az iskola összes munkaközösség-vezetője lemondott, de a tanárok továbbra is elvégeznek minden feladatot az iskolában, ami a gyerekek szempontjából fontos – írta a pedagógus.

Nem értik a polgármestert

Vidra Gabriella a Telexnek azt mondta: valójában nem is tudják, kinek szólnak a polgármester által megfogalmazott gondolatok. Azt pedig nem érti, hogy Zólyomi miért nem megy el az iskolába, és kérdezi meg a tanárokat, illetve miért nem mondja el elképzeléseit az iskola fejlesztéséről.

A legfeketébb feketeleves

„Mindaz, ami ma az oktatásban és körülötte történik, egyáltalán nem motiváló. Sorolhatnám a problémákat: tankönyvek, tanterv, bérek, a párbeszéd hiánya stb. Éppen ott kapod a legfeketébb feketelevest, ahol éppen az ellenkezőjére számítanál. Hiszen mi, tanárok is ezért a faluért, a falu gyermekeiért dolgozunk, és valamennyiünknek, akik ezen munkálkodunk, össze kellene fognunk” – fogalmazott a pedagógus.

Feloszlatott testület  

Zólyomi Tamás 2019-ben váltotta a korábbi, függetlenként dolgozó polgármestert, de nem sokkal később, 2020 tavaszán fel is kellett oszlatni a testületet, mert nem tudtak együtt dolgozni a fideszes képviselők és a függetlenek. A választást a veszélyhelyzet miatt csak idén májusban tartották meg, és minden helyet elvittek a kormánypártiak. A polgármesteri székért csak Zólyomi szállt ringbe.

„Csillámfaszláma”

Etyek polgármesteréről néhány hete a BudaPestkörnyéke.hu hírportál is írt, amikor az iskolai szivárványfestést melegpropagandának minősítette. Amikor kiderült, hogy egy mandaláról van szó, „csillámfaszlámázással” reagált.

Etyeki vonzerő

A Fejér megyei nagyközség korábban nem csak a polgármester megnyilvánulásai miatt volt ismert. A nemzetközi hírű bortermelés és az erre épülő turizmus a fő vonzerő, de itt működik Európa egyik legjelentősebb filmstúdiója, a Korda Studios is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere – Forrás: Facebook/BPK-montázs

Exit mobile version