Ismét hallatott magáról Etyek fideszes polgármestere. Zólyomi Tamás saját közösségi oldalán írt arról, hogy vannak olyan tanárok, akik ellene dolgoznak, és ezért nem vettek részt az október 6-ai megemlékezésen iskolai csoportjukkal.

A polgármester problémája

Zólyomi Tamás úgy fogalmazott: fontosnak tartja, hogy a gyerekek megtanulhassanak közönség előtt előadni a történelemhez kapcsolódó irodalmi és zenei műveket. Ezután viszont szóvá tette, hogy a helyi iskolában „működnek” olyan tanárok, akik nem hajlandók felkészíteni a diákokat, és a település rendezvényein sem akarnak részt venni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Miben látja a megoldást?

A fideszes polgármester szerint ezek a pedagógusok „szövetkeztek” az igazgató ellen, és igyekeznek az ő munkáját ellehetetleníteni. Mindezt politikai és ideológiai alapon teszik, ami „törvénytelen és szabályellenes.” Zólyomi ezek után kifejtette: a településvezetés dolgozni fog azon, hogy „a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat” közösségük kivesse magából.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megérkezett a válasz

A településvezető bejegyzésére egy helyi pedagógus is reagált, aki leírta, hogy több szempontból is tévesek Zólyomi kijelentései. A nyílt levelét a Facebookon megosztó Vidra Gabriella arra kérte a polgármestert, hogy ne vigyen az intézménybe politikát. Kiemelte, hogy idén az egész tantestület döntött úgy, hogy nem vesznek részt a megemlékezésen.

Elégedetlen a tantestület

Az iskola nevelőtestülete korábban sem titkolta, hogy a vezetés szakmai munkájával nem elégedettek. Emiatt az iskola összes munkaközösség-vezetője lemondott, de a tanárok továbbra is elvégeznek minden feladatot az iskolában, ami a gyerekek szempontjából fontos – írta a pedagógus.

Nem értik a polgármestert

Vidra Gabriella a Telexnek azt mondta: valójában nem is tudják, kinek szólnak a polgármester által megfogalmazott gondolatok. Azt pedig nem érti, hogy Zólyomi miért nem megy el az iskolába, és kérdezi meg a tanárokat, illetve miért nem mondja el elképzeléseit az iskola fejlesztéséről.

A legfeketébb feketeleves

„Mindaz, ami ma az oktatásban és körülötte történik, egyáltalán nem motiváló. Sorolhatnám a problémákat: tankönyvek, tanterv, bérek, a párbeszéd hiánya stb. Éppen ott kapod a legfeketébb feketelevest, ahol éppen az ellenkezőjére számítanál. Hiszen mi, tanárok is ezért a faluért, a falu gyermekeiért dolgozunk, és valamennyiünknek, akik ezen munkálkodunk, össze kellene fognunk” – fogalmazott a pedagógus.

Feloszlatott testület  

Zólyomi Tamás 2019-ben váltotta a korábbi, függetlenként dolgozó polgármestert, de nem sokkal később, 2020 tavaszán fel is kellett oszlatni a testületet, mert nem tudtak együtt dolgozni a fideszes képviselők és a függetlenek. A választást a veszélyhelyzet miatt csak idén májusban tartották meg, és minden helyet elvittek a kormánypártiak. A polgármesteri székért csak Zólyomi szállt ringbe.

„Csillámfaszláma”

Etyek polgármesteréről néhány hete a BudaPestkörnyéke.hu hírportál is írt, amikor az iskolai szivárványfestést melegpropagandának minősítette. Amikor kiderült, hogy egy mandaláról van szó, „csillámfaszlámázással” reagált.

Etyeki vonzerő

A Fejér megyei nagyközség korábban nem csak a polgármester megnyilvánulásai miatt volt ismert. A nemzetközi hírű bortermelés és az erre épülő turizmus a fő vonzerő, de itt működik Európa egyik legjelentősebb filmstúdiója, a Korda Studios is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere – Forrás: Facebook/BPK-montázs