A bátor vagy idióta nő egy kamionnal és egy rendőrautóval is összeütközött, mielőtt lekapcsolták.

Elfogtak és őrizetbe vették azt 36 éves román állampolgárságú nőt, aki gépkocsijával a forgalommal szemben haladt december 31-én hajnalban az M0-s autóúton – közölte a rendőrség.

Hajnali két óra körül több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint az M0-s autóúton, észak felé egy jármű a forgalommal szemben halad.

Több rendőri egység azonnal a helyszínre, valamint a környező kihajtókhoz indult. Közben újabb bejelentés érkezett arról, hogy Üllő térségében a forgalommal szemben haladó jármű kamionnak ütközött, de továbbhajtott a helyszínről.

A nőt több rendőr próbálta megállítani, végül összeütközött egy megkülönböztető jelzését használó szolgálati személygépkocsival. Sérülés nem történt. A nő ellen közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Ezt kell tenni ha szembe jön veled valaki

Ahogy az t korábban megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon a Magyar Közút számos megelőző intézkedést tett, hogy megakadályozzák az autópályákon azokat a baleseteket, amelyeket forgalommal szemben haladó autósok okoznak: eseményfelismerő kamerákat és érzékelőket telepítettek, amelyek ilyen esetben azonnal riasztást adnak, továbbá valamennyi fel- és lehajtónál megerősített jelzésrendszerrel segítik a tájékozódást.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ha valaki eltéveszt egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljon meg vagy tolasson vissza. Ezeken az utakon sűrűn vannak olyan csomópontok, amelyeken keresztül biztonságosan le lehet hajtani és megfordulni.

Azt tanácsolják: ha valaki a forgalommal szemben halad, semmiképpen ne tolasson vissza a felhajtóra, ne forduljon meg és ne hajtson keresztbe az úton. Inkább kapcsolja be a vészvillogót, húzódjon le a leállósáv szélére vagy forgalmi sávon kívülre, és álljon meg. Vegyen fel láthatósági mellényt, szálljon ki az autóból és a korlát mögött várakozva hívja fel a 112-es segélyhívó számot.

Ha pedig valaki arról értesül, hogy hozzá közel a forgalommal szemben halad egy jármű, akkor a legfontosabb, hogy csökkentse a sebességet, növelje a követési távolságot, soroljon be a külső sávba és ne előzzön. Ha lehet, várakozzon a legközelebbi benzinkútnál vagy pihenőhelynél, amíg elmúlik a veszély – áll a közleményben.

Kiemelt kép: illusztráció, M0-ás