Valljuk be, egy-egy megpróbáltatás vagy feszült helyzet a felnőtteknek is feladja a leckét, és olykor igazi kihívást jelent felülkerekedni egy problémán. Egyes játékok képesek arra, hogy javítsák ezt a területet, így alkalmas már a gyerekek fejlesztésére is.

A játékok szerepe

Néha még felnőttként is igényeljük, hogy elvonuljunk, és ha csak egy rövid időre is, de kiszakadjunk a hétköznapok monotonitásából. Ennek kiváló eszköze a társasjátékozás. Ez az időtöltés összekovácsolhatja az egész családot, vidám perceket okozhat, és nem mellesleg lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek játszva tanuljanak. A Gyerekfejlesztő weboldalán a Smart Games nevet viselő játékok hatalmas népszerűségre tettek szert, hiszen általuk rendkívül változatos és élvezetes formában ismerkedhetünk meg a játékok rejtelmeivel.

Számos kutatás bizonyította már, hogy milyen kiemelt szerepe és jelentősége van a játéknak a gyerekek életében. Ez a tevékenység egyfajta kapu a nagyvilág felé, hiszen a gyerkőcök a játékokon keresztül tapasztalhatják meg a környezet történéseit és különféle ingerekkel ismerkedhetnek meg.

Manapság rengeteg olyan játék jelent meg a piacon, amely nemcsak szórakoztat, hanem segít a gyerekek kompetenciáinak fejlesztésében is. A kommunikációs, logikai, motorikus készségek, valamint a koncentráció, figyelem, precizitás és kreativitás mind olyan terület, amelyre jótékony hatást gyakorolnak a játékok.

A jó döntések kulcsa

Általában nem örömteli jelenség, ha problémákba ütközünk. A nehézségek leküzdése és feloldása még a felnőtteket is próbára teheti. Ez hatványozottan igaz a gyerekekre, főleg abban az esetben, ha olyan példát látnak, hogy a probléma dühöt, agressziót vagy elkeseredettséget vált ki körülöttük.

Egyes gyermekek hajlamosak arra, hogy akadályok esetén tanácstalanná váljanak, megtorpanjanak, esetleg keserves sírásban törjenek ki. Ezen szituációk kezelése a helyzet hevében is fontos, azonban hosszú távon szintén kifizetődő, hiszen jó eséllyel kerülhetjük el az ebből kialakuló szorongásos viselkedést.

A játékok lehetővé teszik, hogy a problémamegoldó képességüket trenírozzák a gyerekek. A feladványok átgondolt, ötletes megoldása megerősíti, hogy nem kell megijedni az ismeretlentől. Útmutatást adnak ahhoz is, hogy mi a teendő, ha nem jut egyből eszünkbe a lehetséges megfejtés.

A Smart Games kiadás tuti befutó

Az utóbbi időben egyre több háztartásban lelhetőek fel a Smart Games különböző verziói. Alapvetően ezek egyszemélyes logikai és készségfejlesztő játékok, de több fő is beszállhat a játékba. A közös munka még inkább hozzájárul a “küldetések” sikeres megvalósításához.

Rengeteg tematika, sztori és karakter jelenik meg a Smart Games felhozatalában, így mindenki megtalálja a számára legideálisabb kiadást! Akár a főhőst támogatnánk a kihívás teljesítésében, akár az agyunkat tornáztatnánk meg trükkös feladványokkal, a Smart Games kategóriában elérhető játékok tökéletesek lehetnek, bármilyen cél is vezéreljen!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a gyerekfejleszto.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.