Ilyenkor a Mindenszentek és Halottak Napján a temetőkben meglátogatjuk elhunyt szeretteink sírját. Sajnos vannak, akiknek ez az alkalom nem a gyertyagyújtást és az emlékezést jelenti. A rendőrség közleményben segít abban, hogy a temetőjárás ne bosszankodással végződjön.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor közvetlenül a temetők környékén gyakrabban fordul elő gépkocsi feltörés, kerékpárlopás, zseblopás, táskalopás, valamint a lakás tulajdonos távollétét kihasználó betörés, besurranás.

A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében azt kérik fokozottan figyeljünk értékeinkre, hiszen ahogy azt minap itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálom egy besurranó tolvaj elmondta, az emberek nagyon felkészületlenek a betörőkkel szemben. A teljes cikket alább lehet elolvasni.

A rendőrség az alábbiakat javasolja: Ne hagyjuk őrizetlenül táskánkat miközben a sírt rendezzük, vagy épp vízért, vagy csupán a hulladékgyűjtőhöz megyünk.

Csak annyi pénz legyen nálunk, amennyire feltétlenül szükségünk van. Értéket, bankkártyát, amennyiben az nem feltétlenül szükséges, ne tartsunk magunknál.

Járműveinket minden esetben zárjuk le és látható helyen ne hagyjunk benne értékeket.

A rendőröknek van néhány jó tanácsuk a közlekedőknek is: A temetők környékén számoljunk a megnövekvő gyalogos és gépjármű forgalommal. Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekedünk, tegyük ezt még nagyobb körültekintéssel.

Ideiglenesen forgalomkorlátozások és elterelések várhatók, a kialakult forgalom függvényében. Ne „megszokásból” közlekedjünk, figyeljük az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjunk a várható változásokról.

Mindig használjuk a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket a biztonsági övet, gyermekülést, mert azok életet menthetnek – írják a rendőrök.

Kiemelt kép: Police.hu