Az érkező dunai árhullám miatt, a folyamatosan emelkedő vízszintre tekintettel, a Budapest Közút 2024. június 6-án, csütörtökön 20 órától lezárja a forgalom elől a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Rákóczi híd között, illetve a pesti alsó rakpartot a Népfürdő utca és a Közraktár utca között. 

Víz alá kerül az alsórakpart

A legfrissebb előrejelzések szerint pénteken napközben kerülhet víz alá az alsó rakpart több szakasza, azonban a magas vízállás miatt már ezt megelőzően is kicsaphat a medréből a Duna vize, ezért az élet- és vagyonbiztonság érdekében már ma este szükséges az alsó rakpart lezárása.

Tilos megállni

Csütörtök reggel 0 óra óta már tilos a megállás az alsó rakpartokon, így a Fővárosi Önkormányzati Rendészet Igazgatóság megkezdte a lezárt budai és pesti rakparton hagyott gépjárművek elszállítását a járművek épségének megóvása és a védekezés érdekében. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Itt lehet átvenni az elszállított autókat

Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-ás telefonszámán, vagy a https://fori.hu/elszallitott-jarmuvek/ kaphatnak felvilágosítást gépjárművük elhelyezéséről.

Érinti a BKK járatait is

“Amennyiben a Duna vízszintje azt indokolttá teszi, a következő napokban sor kerülhet arra is, hogy a pesti rakparti 2-es, 2B és 23-as villamosok rövidített útvonalon közlekedjenek. Az árvízhelyzettel összefüggésben a budapesti közösségi közlekedést érintő esetleges korlátozásokról a BKK ad majd további tájékoztatást.” – írja közösségi oldalán Karácsony gergely főpolgármester.

Nem lesz rakpartnyitás

Az árvízvédelmi intézkedések miatt ezen a hétvégén a megszokott rakpartnyitás is elmarad. A rakpartok megnyitásának ideje még kérdéses, a jelenlegi előrejelzések szerint arra jövő hét elején kerülhet sor, miután a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója elvégezte az árhullám levonulása utáni átfogó, fertőtlenítő takarítást.

Kiemelt kép forrása: MTI/Ilyés Tibor