Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Az EMMI közölte: a harmadik oltásnál érdemes nem AstraZenecát kérni, ezzel indokolták

Kásler Miklós az Életközelben videóinterjúban beszélt arról, hogy az idei évben elindult oltóanyag vizsgálat sikeresen bebizonyította, hogy az itthon alkalmazott vakcinák mindegyik hatékony. A miniszternek azonban volt egy igencsak meglepő állítsa, mely szerint  „az AstraZeneca második oltása után az ellenanyagszint csökken, amiből az következik, hogy az AstraZenecával további oltásokat elvégezni nem célszerű.”

A harmadik oltás

A HVG ezt követően megkereste az EMMI-t a kijelentéssel kapcsolatosan, akik azt válaszolták, hogy a megerősítő oltásnál érdemes a háziorvossal egyeztetve az AstraZenecával oltottaknak más típusú vakcinát választani harmadik oltásként a fokozott védőhatás biztosítása érdekében. A második oltás után 4-6 hónap után igényelhető a harmadik vakcina, amit elsősorban időseknek, illetve krónikus betegeknek ajánlanak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem célszerű

Vagyis nem az a helyzet, hogy a szaktárca egyáltalán nem ajánlja többet az AstraZeneca oltását Magyarországon, és ez már az első és második dózisokra is vonatkozik, hanem csak a harmadik oltást nem célszerű AstraZeneca vakcinával beadni, derült ki a válaszból.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kapcsolódó:

Fenntartások az AstraZenecával kapcsolatosan

Az AstraZeneca oltásával kapcsolatosan egyébként már korábban is merültek fel aggályok, itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is többször beszámoltunk róla, hogy a vakcina biztonságosságát kérdőjelezték meg többen, ugyanis összefüggésbe hozták több halálesettel is.

Vérrögképződés

Áprilisban például azt írtuk, hogy összefüggés van az AstraZeneca brit-svéd gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina és a vérrögképződéses esetek között – erről akkor Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője beszélt egy interjúban.

Ez is érdekelhet:

Kombinációk a harmadik oltásra

Ennyi idő után lehet felvenni

A második oltás után 4-6 hónap után igényelhető a harmadik vakcina, amit elsősorban időseknek, illetve krónikus betegeknek ajánlanak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: AstraZeneca – Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Exit mobile version