Az újév első baleset Budapesten a Margit körúton történt, szerencsére személyi sérüléssel nem járt, viszont látványos volt.

Fékezett a BMW

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál információi szerint egy Volkswagen Touran taxi haladt éjfél után a budai körúton a Margit híd felé, amikor a Horvát utcai jelzőlámpás kereszteződésnél az előtte haladó kombi BMW forgalmi ok miatt fékezett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szökőkút a Margit körúton

Tűzcsapnak ütközött

A taxis egy kicsit későn reagált a fékezésre. Azért, hogy ne ütközzön a BMW hátuljának, jobbra rántotta a kormányt. A taxi felhajtott a járdára és pont az ott található tűzcsapnak ütközött.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Megérkeztek a vízművek szerelői

Látványos gejzír

A tűzcsap természetesen nem ilyen erőhatásra van tervezve, azonnal kidőlt, a víz pedig 4-5 méter magasra lövellt, mint egy látványos gejzír, csak hideg vízből. A taxiban szerencsére utas nem tartózkodott, a sofőr pedig gond nélkül kiszállt és értesítette a hatóságokat, majd félreállt.

Megérkezett a vízművek

A BMW sem hajtott el a helyszínről, sofőrje a taxi vezetőjével beszélgetett, amíg várták a segítséget. Az időszakos köztéri szökőkút bő félóráig üzemelt, ekkor érkezett meg a vízművek két szakembere egy üzemzavar elhárító furgonnal, akik végül elzárták a vezetéket.

Nem okozott fennakadást

A baleset a gyér forgalomban nem okozott jelentős fennakadást, az autósok a belső sávban haladhattak, a 4-6-os villamos pályájáig pedig nem ért el az áradat, amely a Horvát utcába kanyarodott a gejzírtől.

Szökökút 4 éve is

A Margit körúton 4 évvel ezelőtt hasonló baleset történt. Akkor a Mechwart ligetnél egy BMW lesodródott az útról és nekicsapódott a tűzcsapnak, akkor is szökőkút volt az utcán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így nézett ki 4 évvel ezelőtt a spriccelő víz

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/ G.K