Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Balesetveszélyt okozott egy szelfiző sofőr az agglomerációban

Vezetés közben szelfizett egy nő Szentendrén. Az esetet egy másik autó utasa rögzítette.

Hosszú percekig szelfizgetett egy autós Szentendrén. Az agglomerációs város egyik legforgalmasabb útján videózták le a szabálytalankodót. A felvételt a Bpautosok.hu hozta nyilvánosságra.

A nő azzal a kezével fogta a telefont, amelyikkel a kormányt is tartotta, így akár egy pillantásnyi idő alatt 25-30 métert megtehetett anélkül, hogy az útra figyelt volna. Ennyi idő alatt bárki lesodródhat az útról vagy nekirohanhat egy másik autónak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy átlagos szelfizés körülbelül 14 másodpercig tart, ezalatt a 100 km/h sebességgel haladó gépkocsi mintegy 400 métert tesz meg. Csak összehasonlításképpen: a haj „megigazítása” a belső visszapillantó tükörben: 4 másodperc, tárcsázás kézben tartott telefon készülékkel: 7 másodperc, sms és facebook gyors ellenőrzése akár 20 másodpercig is tarthat.

Európában a 15-29 évesek körében a közlekedési balesetek jelentik az első számú halálozási okot, s a gépjárművezetők körében a 17-24 évesek vannak leginkább a közlekedési kockázatoknak kitéve-hívja a latnieslatszani.hu

A szentendrei eset szerencsére nem végződött tragédiával. Nemrég az autópályák agglomerációs szakaszaira is kikerültek azok az óriásplakátok, amelyet a mobiltelefonok vezetés közbeni használatának veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Kiemelt kép: részlet a bpautosok.hu videójából

Exit mobile version