Vezetés közben szelfizett egy nő Szentendrén. Az esetet egy másik autó utasa rögzítette.

Hosszú percekig szelfizgetett egy autós Szentendrén. Az agglomerációs város egyik legforgalmasabb útján videózták le a szabálytalankodót. A felvételt a Bpautosok.hu hozta nyilvánosságra.

A nő azzal a kezével fogta a telefont, amelyikkel a kormányt is tartotta, így akár egy pillantásnyi idő alatt 25-30 métert megtehetett anélkül, hogy az útra figyelt volna. Ennyi idő alatt bárki lesodródhat az útról vagy nekirohanhat egy másik autónak.

Egy átlagos szelfizés körülbelül 14 másodpercig tart, ezalatt a 100 km/h sebességgel haladó gépkocsi mintegy 400 métert tesz meg. Csak összehasonlításképpen: a haj „megigazítása” a belső visszapillantó tükörben: 4 másodperc, tárcsázás kézben tartott telefon készülékkel: 7 másodperc, sms és facebook gyors ellenőrzése akár 20 másodpercig is tarthat.

Európában a 15-29 évesek körében a közlekedési balesetek jelentik az első számú halálozási okot, s a gépjárművezetők körében a 17-24 évesek vannak leginkább a közlekedési kockázatoknak kitéve-hívja a latnieslatszani.hu

A szentendrei eset szerencsére nem végződött tragédiával. Nemrég az autópályák agglomerációs szakaszaira is kikerültek azok az óriásplakátok, amelyet a mobiltelefonok vezetés közbeni használatának veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Kiemelt kép: részlet a bpautosok.hu videójából