Kritikus állapotban fekszik az egyik prágai kórházban napjaink egyik legjobb magyar motokrossz-versenyzője. Szvoboda Bence egy hétvégi cseh bajnoki versenyen szenvedett életveszélyes sérüléseket, miután elesett és a mögötte érkező versenyző elgázolta. „Bízunk a legjobbakban” – írta közleményében a sportoló csapata.

Elgázolták verseny közben

Súlyos balesetet szenvedett az egyik legjobb magyar motokrossz-versenyző, Szvoboda Bence. A vasárnapi cseh bajnoki verseny első futamában a sportoló elesett és a mögötte érkező versenyző elgázolta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos koponyasérülések

A történtek után mentőhelikopterrel szállították a prágai kórházába, ahol a legjobb orvosi ellátásban részesül. Szvoboda információink szerint súlyos koponyasérüléseket szenvedett, az orvosok az életéért küzdenek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Bence kritikus állapotban van”

„Szvoboda Bence kritikus állapotban van, de részleteket még nem tudunk a nyilvánosággal megosztani. Bízunk a legjobbakban” – írta közösségi oldalán a klasszis versenyző csapata, a HTS Team.

Nagy lehet a baj

Egy eddig meg nem erősített információ szerint azt mondták a depóban, hogy gégemetszést kellett végrehajtani a sportolón és ezután vitte el a mentőhelikopter.

Mutasd meg, Bence!

A sportoló életéért sokan imádkoznak és nagy számban kívántak neki jobbulást, mielőbbi felépülést az internetes közösségi oldalakon. „Bence, sokszor voltál már lent, de meg is mutattad, hogy fel tudsz állni!” – írta egyikük. „Mint sportoló, ember példa értékű vagy. Meg kell csinálnod és meg is tudod” – tette hozzá egy másik ismerős.

„Ne kísértsd a sorsot”

„Bence, ez lesz életed legnagyobb harca és ebből is győztesen kell, hogy kigyere! Épülj fel, bajnok! És hagyd abba, ne kísértsd a sorsot” – olvashattuk a hozzászólások között.

Verseny közben

Kiemelkedő eredmények

Szvoboda Bencét napjaink egyik legjobbjaként tartják számon a sportágában. A 31 esztendős, marcali születésű sportoló tízszeres magyar bajnok, kétszeres cseh felnőtt bajnok, osztrák junior bajnok, világbajnoki pontszerző és Európa-bajnoki dobogós motokrossz-versenyző. Balatonberényben nőtt fel és Kaposváron él.

Súlyos sérüléssel műtötték

Néhány évvel ezelőtt egy korábbi csuklósérülésén korrekciós műtétet kellett végrehajtani. A jobb csuklójában elhalt a sajkacsont egy évekkel korábbi csuklótörés szövődményeként, mely egyre nagyobb fájdalmat okozott neki motorozás közben. Az országban elsőként ültettek be műanyag csontpótlékot egy 6 órás műtét során, melyet hosszú rehabilitációs időszak követett – írta róla a Wikipédia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szvoboda Bence. Fotó: Facebook.