A dél-budai térség biztonságos közlekedése, fejlesztése érdekében a Balatoni úton két körforgalom épül. Több lesz a zöldfelület, a zebra és kevesebb villanyoszlop csúfítja majd a környéket. 2018 második felében indul az építés.

A kiemelt képen is látható Balatoni út – Tanító utca csomópontban egy 6 m széles egy forgalmi sávos útpályával és 18,5 m külső sugárral rendelkező körforgalom létesül. A torkolati ágakon térkő burkolatú háromszögszigetek létesülnek, melyeken kijelölt gyalogos átkelőhelyek vezetnek át. A csatlakozó utak mentén térköves járdák épülnek –írja a Budafoktétény.hu.

A Tanító utcai körforgalom víztelenítésére víznyelők létesülnek, melyek csatornán keresztül a meglévő nyíltárkos vízelvezető rendszerhez csatlakoznak. A jelenlegi közvilágítási lámpatest által biztosított megvilágítás nem megfelelő, így az új kereszteződésben új földkábeles közvilágítási hálózat is létesül, vagyis nem lesznek a kereszteződésben csúnya villanyoszlopok.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Jelentősen bővülnek a zöldfelületek is. A munkálatok miatt feltétlenül kivágandó 7 db fa pótlására 9 db sorfa és 2622 db cserje telepítése, továbbá 2294 m2 füvesítés is megvalósul. A körforgalom középszigetébe cserjéket ültetnek.

A másik körforgalom a fenti képen látható Balatoni út – Háros utca sarkán épül. A csomópontban tervezett 4 ágú körforgalom körpályája 8,00 m széles. A torkolati ágakon térkő burkolatú háromszögszigetek létesülnek és a zebrákról itt sem feledkeztek el. A buszmegállók megközelíthetősége érdekében térköves járdát építenek. A világítást itt is kicserélik és ebben a kereszteződésben is a vezetékek a föld alá kerülnek.

Ebben a csomópontban is jelentősen bővülnek a zöldfelületek: a munkálatok érdekében feltétlenül kivágandó 18 db fa pótlására 54 db fa, 4638 db cserje telepítése, továbbá 1590 m2 füvesítés is megvalósul. A körforgalom középszigetébe cserjéket ültetnek.

A körforgalmak a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a BKK Zrt. beruházásában valósulnak meg. Az építkezés 2018 második felében indul, a közlekedést nem állítják le, de az arra utazóknak érdemes lesz figyelniük a terelőtáblákat.