Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Brutális áremelést jelentett be az IKEA, csak kapkodod a fejed az elszállt árakon

Emeli árait az IKEA 2022-ben. A döntés azért született, mert a globális ellátási lánc folyamatos nehézségei miatt a svéd bútorértékesítő óriásnak megemelkedtek a költségei, és nem tudja tartani eddigi szűk haszonkulcsát. Egyes bútorok akár 50%-al is emelkedhettek.

Átlagosan 9%-os a drágulás

Az árak átlagosan 9 százalékkal lesznek magasabbak világszerte, hogy segítsenek ellensúlyozni a nyersanyagok és a szállítási árak további emelkedését. Ez azt jelenti, hogy lesznek termékek, amelyek ennél jobban, mások ennél kevésbé drágulnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Áthárítják az ügyfelekre

Az IKEA a világjárvány miatti áremelkedések ellenére egy ideig stabilan tudta tartani termékei árait. „Sajnos először azóta, hogy a magasabb költségek elkezdtek hatni a világgazdaságra, azok egy részét át kell hárítanunk ügyfeleinkre” – írja az IKEA kiskereskedelmi igazgatója a cég közleményébn. A vezető hangsúlyozta: „a megfizethetőség mindig is sarokkő lesz számunkra”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Malm iróasztal sokat drágult

Forrás: Ikea.hu

50%-os drágulást is megfigyeltek

A hírről elsőként tudósító The Guardian brit napilap becslése szerint az IKEA egyes árai akár 50 százalékkal is emelkedhettek karácsony óta. Például egy Malm íróasztal ára 121 fontról 202 fontra nőtt. Ez 65 ezer forintnak megfelelő összeg, cikkünk megjelenésekor a magyar Ikeában 50 ezerért adták ezt az asztalt.

Jokkmokk asztal is többe kerül

Forrás: Ikea.hu

Olcsóbb a magyar Ikea

A Jokkmokk asztal ára a briteknél szintén 50 százalékkal emelkedett, forintra átszámolva 65 ezerbe kerül, míg a magyar Ikeában jelenleg 55 ezerért adják. A magyar Ikeában vagy még nem emeltek árat, vagy ennyivel olcsóbb az itthoni Ikea még a drágulás után is.

6,2 millió magyar járt Ikeában

Az IKEA áruházak a 2020-as pénzügyi évben 706 millió látogatót fogadtak, közülük 6,2 millió tért be a magyar áruházakba, az IKEA.com weboldalaira pedig 3,6 milliárdan látogattak el.

Ez is érdekes:

Az IKEA-sztori

Ingvar Kamprad 1943-ban alapította meg az IKEA-t a fákkal övezett svédországi kisvárosban, Älmhult-ben. A vállalkozás a kezdetekkor még katalógusból megrendelhető és postai úton szállító szolgálatásként működött. Mára azonban olyan globális lakberendezési márkává nőtt, amely a világ minden táján a megfizethető árakat, a dizájnt és a kényelmet jelenti az embereknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: IKEA Budaörs – Fotó: BPK

Exit mobile version