Két rajtaütésük volt a budapesti rendőröknek. Egy srácnál igazoltatás közben találtak drogot, a fiatalember elvezette őket az eladóhoz, akit letartóztattak. Egy másik dílerre már célirányosan mentek a rendőrök. A 30 éves férfi még a kábítószerrel tele lévő szatyrot is eldobta menekülés közben. Összesen 11 millió forint értékű drogot foglaltak le a rendőrök. A rajtaütéskor készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Igazoltatásból drogügy

Az első eset még április 29-én délután történt a Mogyoródi úton. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei egy autóst állítottak meg. A kocsit vezető E. Dávid adatainak ellenőrzése után átvizsgálták az autót is. A járőrök marihuánát és amfetamint találtak a kocsiban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Díler lakása

Kiderült az is, hogy a férfi a kábítószert a Zuglóban lakó B. Gábortól vásárolta. Amikor a nyomozók a díler lakása felé tartottak, feltűnt nekik egy gyanúsan viselkedő férfi, aki éppen távozott a házból. A rendőrök megállították és igazoltatták V. Balázst, akinél szintén drogot találtak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Rengeteg kábítószer

A lakásban a nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival elfogták B. Gábort. A nyomozók a kutatás során rengeteg kábítószergyanús anyagra bukkantak.

Drogpláza

Kész drogplázát találtak. Lefoglaltak barna színű tablettákat, marihuánát, zselé állagú anyagot, kokaint, a kábítószer adagolásához használt présgépet, mérleget, zacskókat és 300.000 forintot is.

Eldobta a szatyrot

Másnap, április 30-án a 20. kerületben fogtak el két feltételezett kábítószer-kereskedőt a rendőrök. Egyikük egy szatyor marihuánával akart elmenekülni, de a BRFK Felderítő Főosztály nyomozói elfogták a 25 éves F. Krisztiánt, aki marihuánától próbált megszabadulni futás közben úgy, hogy a szatyrot egy udvarra dobta.

Drog és eszközök

A fővárosi nyomozók ezután a lakást is ellenőrizték. Ott elfogták a 40 éves P. Krisztiánt, és lefoglaltak nála fehér port, ami az előzetes szakértői vélemény alapján amfetamin, továbbá a kábítószer porciózásához használt mérleget, zacskókat, valamint a fogyasztáshoz használt őrlőket, fecskendőt.

Letartóztatás

Mindkét 20 kerületi férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Megalapozott gyanú

A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói a Zuglóban elfogott 30 éves E. Dávidot jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja, a 35 éves V. Balázst kábítószer birtoklása bűntett, a szintén 35 éves B. Gábort pedig jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

5 év börtön

A rendőrség a két akcióban nagyjából 11 millió forint értékű kábítószert foglalt le. A dílerek, amennyiben a bíróság kimondja a bűnösségüket, akár 5 évre is börtönbe kerülhetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az elfogáskor készült videó

Kiemelt kép: részlet a videóból