Óriási tumultus volt hétvégén az Ikeánál, valósággal megrohamozták az emberek az áruházat. A koronavírus-járvány miatt a kormány március 8-tól 22-ig elrendelte a nem létfontosságú dolgokat árusító üzletek bezárását, így az Ikea sem nyithat ki. Most kiderült, hogy a járványhelyzet ellenére miért kockáztatták sok ezren az életüket, mi volt annyira fontos, hogy nem várhatott két-három hetet a lezárások végéig. Nem hiszed el, de sokan táskáért, elemekért és égőért álltak sorban.

Megrohanták az Ikeát

Ahogy azt az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon a hétvégén megrohamozták az üzletet, köztük az Ikeát is. Tömegek lepték el a svéd áruházat. Annyian sokan voltak a vásárlók, hogy az Ikea még a Facebookon is közzétett egy bejegyzést, amiben mindenkit arra kért, várja ki a sorát, mert úgysem tudnak beengedni mindenkit egyszerre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Legnépszerűbb termékek

Münzner Tímea, az Örs vezér téri Ikea áruházvezető-helyettese a Hvg-nek elmondta, hogy a hétvége során a legnépszerűbb termékek a konyhákhoz, illetve a tárolási megoldásokhoz kapcsolódó elemek voltak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezért álltak sorba az emberek

Kiderült, hogy a Besta tárolókhoz, illetve a Metod konyhabútorokhoz köthető lábak és kiegészítők voltak nagyon keresettek, és az öt legnépszerűbb termék között volt a Frakta táska (az ikonikus kék bevásárlószatyor), az Utrusta konyhai sarokpánt, az Oftast étkészlet elemei, a Ryet led izzó, illetve az Alkalisk elemek.

Utolsó lehetőség

A hétvége volt a lezárás előtti utolsó lehetőség a vásárlók számára, hogy személyesen vásároljanak, ezt elég sokan kihasználták, ezt magyarázhatja a tumultust az áruházvezető-helyettes szerint.

Megváltozott vásárlói szokások

Az Ikea munkatársa arról is beszélt, hogy nem csak a mostani egyetlen hétvége tekintetében, hanem általában véve változtak az Ikea-vásárlók szokásai. „Az otthon vált életünk egyik legfontosabb helyszínévé az elmúlt 12 hónap alatt, ehhez kapcsolódóan látunk változást abban, amit a vásárlóink keresnek” – állítja Münzner Tímea. Így növekedett az érdeklődés az otthoni munkavégzéshez és az otthoni oktatáshoz köthető termékek iránt, de a tárolási és ételtárolási megoldások is népszerűvé válnak.

A Premier Outletben is tömegek voltak

Ahogy azt megírtuk, nem csak az Ikeában volt óriási tömeg. Az ország legnépszerűbb outletjében, Biatorbágyon is hatalmas volt a tömeg. A biztonsági őrök szerint eddig csak a megnyitón voltak ennyien.

Soha többé nem vehetnének semmit

A Nike sportbolt előtt olyan sokan álltak sorba, mintha soha többé nem vehetnének majd sportcipőt, miközben az üzletek két hét múlva várhatóan újra kinyitnak.

Tömegek a Nike üzletnél

Ezért mentek el vásárolni ennyien

Több vásárló elmondta, hogy a hosszú lezárás miatt érkeztek vásárolni, mások attól tartanak, hogy húsvétkor is zárva lesznek a ruházati boltok, ezért már most a nyuszis ünnepre vásárolnak, mások pedig azért érkeztek, mert bíztak abban, hogy a lezárás előtt sok árengedmény lesz. Így is történt a legkisebb engedmény 20%, de láttunk 70%-os kedvezményeket is. A Premier Outletben tombol a vásárlási láz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció