Összeütközött két gépkocsi a 10. kerületben, a Hungária körút és a Hős utca kereszteződésében. A baleset következtében egy kapcsolószekrény is károsodott. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos autókat. Az esethez a társhatóságok is kiérkeztek.

A baleset előzményei

A Toyota Yaris a Hungária körúton haladt a Papp László Aréna irányából a Hidegkúti stadion felé, majd a Hős utcánál balra kanyarodott, a sofőr állítása szerint sárgára váltó jelzésen. A Suzuki SX4 S-Cross pedig a Hidegkúti Stadion felől érkezett a középső sávban, valószínűleg jóval a megengedett 70 km/h sebesség felett, számolt be róla a BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítója. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átszáguldott

A Suzuki valószínűleg a túl nagy sebesség miatt korán ért a Hős utcához, ahol még nem váltott zöldre a jelzőlámpa, de azért lendületből átszáguldott a piroson/az éppen átváltó piros-sárgán. Hatalmas erővel a Yaris oldalába csapódott, ami kifliben meghajlott, a járdára sodródott, a hátuljával a sarki téglakerítésbe egy hatalmas lyukat ütött, végül az oldalára borult.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Fotó a helyszínről:

Megpördült a Suzuki

A Suzuki pedig megpördült és szintén a járdára csúszott, kidöntve egy elektromos kapcsolószekrényt. Mindkét járművet férfi vezette, utasuk nem volt, mindkettőjüket könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, mivel használták a biztonsági övüket.

Felvétel a helyszínről:

Hatalmas szerencse

A Toyota vezetőjével még a kórházban telefonon tudott beszélni a helyszínelő, neki óriási szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta. Ha utasa is van, biztosan nagyon súlyosan megsérült volna, vagy nem is éli túl az ütközést.

Fotó a helyszínről:

Áramtalanították a roncsokat

A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a két roncsot, majd a helyszínelés után drótkötéllel odébb húzták a Yarist és kézi erővel visszaborították a kerekeire. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: G.K.