Harci kutyák marcangoltak össze egy férfit a Baranya Vármegyei Zádor településen. A férfi a patikába igyekezett, amikor négy stafford terrier a járdán megtámadta, majd az állatok berángatták az árokba és harapdálni kezdték. 

Kétszer élesztették újra

Az egyik lábát majdnem leszakította az egyik eb. A helyiek kapával ásókkal és lapáttal kergették el kutyákat. Mentőt hívtak az áldozathoz, akit kétszer is újra kellett éleszteni.  A megtámadott férfit válságos állapotban szállították kórházba. Az ATV úgy tudja, a kutyák gazdája harci kutyák szaporításával foglalkozik. Eljárás indult a kutyatámadás miatt. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Harci kutyaként tenyésztették

Az amerikai staffordshire terriert mindenekelőtt harci kutyaként tenyésztették: ősei vélhetően 1860-ban kerültek brit bevándorlókkal Amerikába. A 19. század második felében szinte iparszerű, nagystílű kutyaviadalokra került sor, s ezt az izmos fajtát ehhez használták. A tenyésztés célja a bátor, erős és kitartó harci kutya volt. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Izmos testalkatú

Az amerikai staffordshire terrier izmos, kompakt testfelépítésű kutya. Vállmagassága átlagosan 43-48 cm, súlya pedig nemenként változó. A nőstényeké 18-23 kg, míg a kanoké 20-25 kg is lehet.

Levágták a fülét

Robosztus testalkatáról, vaskos nyakáról és bikaszerű fejéről szinte azonnal felismerhető. Sötét szemek és általában félig felfelé álló fülek jellemzik. A lelógó fül a fajta esetében nemkívánatos jelenség. Korábban jellemző jelenség volt a fülek megcsonkítása, ez azonban manapság már a legtöbb európai országban állatvédelmi szempontból tiltott. Így már szerencsére csökkenő számban van a vágott fülű és farkú egyedek száma.

Tömör szőrzetű

Szőrzete rövid, csillogó és tömör. Túl nagy törődést nem igényel. Hetente egyszer elég átnéznie a gazdának a bundáját,  az esetlegesen megbújó kullancsok, sérülések vagy piszok miatt. Túlságosan nagy vedlés sem jellemző rá. A szőrzet szinte minden színárnyalatban fellelhető.

Orr-pigmentáció

A hiányzó orr-pigmentáció, a dobermannok esetében jellemző fekete-drapp szín, illetve a fehér szín magas részaránya nemkívánatos jellemzőnek tekinthetők a fajta esetében. Utóbbi gyakran genetikailag meghatározott süketséggel is együtt járhat. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: stafford terrier