A Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezte a 41 éves komáromi férfi letartóztatását, aki elektronikai cikkeket és készpénzt lopott több nyugat-magyarországi cégtől.

Lopás a vád

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben – olvasható a police.hu közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindent vittek

Az eljárás adatai alapján a férfi 2022 júniusától társaival együtt pápai, illetve Győr-Moson-Sopron megyében lévő cégek telephelyeire törtek be ajtó- és ablakot betörve, majd onnan elektronikai cikkeket és a kasszában lévő készpénzt loptak el, összesen több millió forint értékben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rendőrség videója az elfogásról:

Közös munka

A Pápai Rendőrkapitányság korábban elfogatóparancsot adott ki, majd az országos koordináció keretében zajló nyomozás mellett a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai február 2-án reggel Budapesten elfogták.

Őrizetbe vették

Ezután előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették, a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tettek az illetékes ügyészségen a letartóztatására.

Korábbi fogás

​​​​​​​Ahogy arról beszámoltunk, többéves bujkálást követően 2021. szeptember 20-án fogták el P. Lászlót, aki a Célkörözési Szakegységek Európai Hálózata (ENFAST) keretében végrehajtott nemzetközi rendőri együttműködés nyomán Nagy-Britanniában, Londonban került rendőrkézre.

Lopás, testi sértés

A szökevény 21 elfogatóparanccsal – amelyben a lopás mellett testi sértés is szerepelt – , több mint 14 év letöltendő szabadságvesztés büntetés végrehajtása elől próbált elrejtőzni.

TOP50-es bűnöző

Az általa elkövetett bűncselekmények száma és a rá kiszabott jelentős mértékű szabadságvesztés indokolta, hogy a rendőrség által kezelt illusztris TOP 50-es listára is felkerüljön a neve. 

Többszörösen körözött férfi

A többszörösen körözött férfi ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. Kerületi Rendőrkapitányság információi alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya vette kézbe. Ennek eredményeként a brit társszervvel együttműködve sikerült a külföldi tartózkodási helyét megállapítani, majd elfogni, írja a police.hu.

Áprilisban is TOP 50-es bűnözőt fogtak el a zsaruk

Kékvillogó számolt be róla még áprilisban, hogy nemzetközi együttműködés keretén belül fogták el a rendőrök azt a TOP 50-es férfit, aki kiskorún követett el szexuális erőszakot és kényszerítést. A súlyos bűncselekményei miatt a 33 éves férfi a rendőrség honlapján is felkerült a legkeresettebb bűnözők közé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrség videójából