Az ismert toxikológus, Dr. Zacher Gábor egy mentőautóban arra kér mindenkit, hogy maradjunk otthon, mert azzal megmenthetjük az életünket.

A Honvéd Kórház korábbi sürgősségi osztályának a vezetője, Dr. Zacher Gábor egy mentőautóba azt kéri, hogy mindenki maradjon otthon, mert ezzel megmenthetjük az életünket.

A toxikológus azokhoz is szól, akik egykor az egészségügyben dolgoztak és késztetést éreznek arra, hogy visszatérjenek eredeti munkájukhoz. Nekik azt mondja: jelentkezzenek önkéntesnek.

Az ismert orvos a fiatalokat arra kéri, hogy segítsék az időseket a bevásárlásban vagy ha kell a kutyasétáltatásban, hogy az idősek otthon tudjanak maradni.

Az önkormányzatokat pedig arra kéri videójában Zacher doktor, hogy akik önkéntesként szeretnének dolgozni, azoknak adjanak helyet, teret és tudassák velük, hol és mikor lehet jelentkezni.

Szerinte az összefogást, az önkénteskedést, az idősek megsegítését minél előbb el kell kezdeni, mert az idő halad és a járványnak még csak az elején vagyunk. Hosszú hónapokig fog tartani és csak együtt győzhetjük le.

Kiemelt kép: részlet a videóból