„Elvárom, hogy mire újraindul a villamosforgalom, addigra akadálymentesítse a most padkával ellátott megállót a Főváros, a BKK vagy az alvállalkozó” – erről írt posztjában Őrsi Gergely második kerületi polgármester.

Nagy hiányosság

A Szilágyi Erzsébet fasor útpályájának felújítása, a villamospálya felújítása, valamint az érkező CAF villamosok rendkívül fontos fejlesztések, amiket kár lenne bosszantó, de fontos hiányosságokkal keserűvé tenni. Ezért kérem a Fővárostól, hogy a még nem akadálymentesített megállókat, vagy a figyelmetlenségből padkával ellátott megállókat hozzák helyre – kezdi posztját a polgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Padka a peron helyén

„A kényelmes és akadálymentes közösségi közlekedés megteremtése lenne a cél az 56-os vonalán, ám a Budagyöngye megállójában a Főváros egyelőre nem akadálymentesített, hanem padkát épített.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ilyet máshol nem csinálnak

Őrsi Gergely szerint 2023-ban talán nem kegy, hanem alap hozzáállás, hogy egy villamosmegálló legyen akadálymentes, pláne, ha amúgy is hozzá kell nyúlni. Felidézte: hamarosan érkeznek az új CAF villamosok az 56-os vonalára, ami azért is örömteli hír, mert ezek a villamosok akadálymentesen és kényelmesen használhatóak, főleg, ha maga a megálló is akadálymentes.

Erős elvárás

„Elvárom, hogy mire újraindul a villamosforgalom, addigra akadálymentesítse a most padkával ellátott megállót a Főváros, a BKK vagy az alvállalkozó” – jelentette ki a polgármester.

Dolgoztak a főváros helyett

Arról is ír, hogy felújították a Főváros helyett a Szilágyi Erzsébet fasor legrosszabb szakaszát, hogy ne kelljen több nyáron át többször korlátozni a forgalmat, és biztonságosabb legyen a közlekedés a vállalhatatlanná vált útszakaszon. „Engedélyt kértünk, hogy a munkát, amit helyettük végzünk, szabályszerűen elkezdhessük. Az engedély megadásához 26 fős különítmény érkezett, hogy rendkívüli alapossággal megbizonyosodjanak például arról, a munkavégzés során vigyázni fogunk a fákra” – idézi fel.

Nem vigyáztak a fákra

„Ehhez képest a Főváros alvállalkozói a Szilágyi Erzsébet fasorban végzett pályafelújítási munkálatok során több millió forintos kárt okoztak a fasori fákban, köztük egy legalább 60 éves gesztenyefában is. A kivitelezés során a fák törzsein okoztak sérüléseket, több ágat letörtek, vagy éppen nekimentek a fáknak. Nem tartották be a favédelmi előírásokat, nem védték kellőképpen a fák törzsét” – zárja a posztját a polgármester.

Napi 26 ezer jármű

Ahogy írtunk róla, a felmérések szerinet naponta mintegy 26 ezerszer haladnak el járművek ezen a szakaszon. Erre közlekednek rengetegen, akik Budakesziről, Nagykovácsiból vagy Solymárról érkeznek, és erre közlekedik rengeteg 2. kerületi is. Ők mindannyian évek óta zötykölődnek az út minősége miatt.

Saját erőből elkezdik

A Fővárosi Önkormányzat a forráselvonások miatt nehéz helyzetbe került, ezért nem tudja elvégezni az útfelújítást. Mivel az út állapota egyre romlik, és az erre közlekedők érdekét az útfelújítás szolgálja, ezért a 2. Kerületi Önkormányzat elkezdi a Szilágyi Erzsébet fasor felújítását saját erőből, így a legkritikusabb útszakaszok helyreállítása megtörténhet, és biztonságosabban, komfortosabban utazhatnak az erre közlekedők.

Felajánlásokat is várnak

„Emellett várjuk elsősorban cégek, vállalatok, felajánlásait a Szilágyi Erzsébet fasor felújítására. Örömmel látjuk, ha csatlakoznak például autógyárak vagy teherfuvarozók, sőt akár környékbeli települések önkormányzatai is a felújításhoz. A támogatók megjelenési felületet kaphatnak, melyet látnak a Szilágyi Erzsébet fasoron közlekedők. Ha csatlakozni kívánnak, írjanak a [email protected] címre!” – írta a kerület első embere.

Ősszel minden jobb lesz

A kerület vezetői a munkálatok idején a közlekedők türelmét kérik! Megéri várni: ősszel sokkal komfortosabban és biztonságosabban közlekedhetünk majd a Szilágyi Erzsébet fasoron. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nem akadálymentes peron – Forrás: Facebook