A Magyar Barlangi Mentőszolgálat egy fiatal hölgy sérültet mentett ki a Mátyás-hegyi-barlangból, december 10-én kedden.

Kora este érkezett a riasztás, hogy egy 32 éves nő 18:40-kor szenvedett térdsérülést a Mátyás-hegyi-barlang Színház-termében, a bejárattól nagyjából 300m távolságra, 30 méter mélységben.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 fővel érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet. Az ellátás után a balesetet szenvedett hölgyet a Barlangi Mentőszolgálat tagjai speciális mentőhordágyban egy óra alatt a felszínre hozták, majd átadták az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkezett mentőegységének.

A Mátyás-hegyi-barlang része a Pál-völgyi-barlangrendszernek, 32 km hosszával az ország leghosszabb barlangrendszere. A barlang Pál-völgyi-barlang része mindenki számára látogatható, míg a Mátyás-hegyi-barlangban overálos túrák zajlanak.

A keddi balesetet a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat – Verocs- Mozgás és Élményterápiás Szakosztályának túráján történt.

A szakosztály 20 éve mozgás-, látás-, hallássérült gyerekek túráztatását végzi a barlangban terápiás célból, jó eredményekkel, egyedülállóan a Földön.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Magyar Barlangi Mentőszolgálat