Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta megérkezett péntek este a vihar Budapestre, emiatt számos augusztus 20-i programot lemondtak, egyebek között légiparádé biztosan nem lesz. A tűzijáték sorsáról pedig az operatív törzs szombat délben döntött.

Elhalasztották

Az ünnepi tűzijáték elhalasztásáról döntött szombat déli ülésén a várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az OMSZ előrejelzése

Kovács Zoltán, a testület vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, átfogó előrejelzése, valamint a tűzijáték- és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján az operatív törzs arra jutott, hogy az este 9 órára tervezett tűzijáték megtartása nem biztonságos. A tervek szerint a tűzijátékot jövő szombat este 9 órakor tartják meg.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt javasolták

Emellett az operatív törzs azt javasolta, hogy a most 17 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Szent István tér helyett a Szent István-bazilikában tartsák meg. A körmenet helyett pedig a bazilikában, a kihelyezett Szent Jobb ereklye előtt zenés imaórát tartsanak – írta Kovács Zoltán, majd azt kérte:

Tájékozódjanak

Szent István- napi rendezvényekről és az időjárási körülményekről részletesen tájékozódjanak az érdeklődők a programsorozat applikációján és honlapján, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján és a média híradásain keresztül.

Kapcsolódó:

Lecsapott a vihar Budapesre és környékére, sorra dőlnek be a rendezvények, leállították Leslie Mandoki koncertjét, a felcsúti stadionban pedig a villámlás miatt csúszott a meccs

Félbeszakított Mandoki koncert

Korábban az időjárási körülmények miatt egyébként félbeszakították a Mandoki Soulmates Facebookon közvetített koncertjét is a Szentháromság téren. Az előadóművész először nem akarta abbahagyni, mondván még nem esik, és őt amúgy se zavarja a vihar. Megkérdezte a közönséget, hogy áznak-e, fáznak-e, majd még folytatni szerette volna. Fia azonban lebeszélte róla.

Tovább játszott volna

„Azt mondják, hogy lekapcsolják az áramot, ha tovább játszunk. Nagyon sajnálom, mert mi játszanánk”- mondta Mandoki. A közönséget a koncert végén a helyszín gyors elhagyására szólították fel a szervezők.

Napokig ilyen idő lesz

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap is sok felhő lesz az égen, és sokfelé kell számítani esőre, záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadásra is. Az északias szél az ország nagy részén élénk, erős, a Dunántúlon többfelé viharos lehet. Napközben 20-31 fokra van kilátás, északkeleten lehet a legmelegebb, a Dunántúlon a leghűvösebb. Hétfőn sokfelé élénk, erős, néhol viharos lehet az északias szél, kedden már csak nyugaton, északnyugaton lehetnek erős széllökések. Hétfőn 20 és 32, kedden 23 és 30 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, a csapadékosabb tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció