Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Elmeorvosi vizsgálat vár Lazsányi László életét kioltó férfira, Deutsch Tamás apósa kegyetlen körülmények közt halt meg az óbudai vendégházban

Hamarosan elrendelhetik Lazsányi László gyilkosának elmeorvosi vizsgálatát, amelynek eredményétől függően még akár fel is menthetik a Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósát meggyilkoló B. Istvánt.

Gyilkosság Óbudán

Ahogyan korábban a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, több késszúrással ölte meg Lazsányi László egykori focistát egykori albérlője. Az 57 éves férfi hosszabb ideje nem fizette bérleményét, ezért alakult ki vita a tettes és a későbbi áldozat között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az ügyvéd kéri az elmeorvosi vizsgálatot

„Mióta elrendelték a letartóztatását, nem találkoztam és nem is beszéltem vele. Még értesítést sem kaptam arról, hogy esetleg indítványozták volna az elmeszakértő kirendelését, de én ezt biztosan hamarosan kérni fogom” – mondta a Blikknek dr. Gál András István, a gyanúsított kirendelt védője.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Nem volt beszámítható állapotban”

„Ez azért kulcskérdés, mert ha a gyilkosság idején nem volt beszámítható állapotban, nem tudta felismerni a tettének következményét, felmentő ítéletet kell hozni és ha szükséges, elrendelik a kényszergyógykezelését. Amennyiben korlátozott volt a belátási képessége, korlátlanul enyhíthető a büntetése”– mondta az ügyvéd.

A születésnapja előtt halt meg

A gyilkosság december 3-án, Óbudán, a Nánási úton történt.  A 66 éves férfit éppen a születésnapja előtt gyilkolták meg.

Nem fizette a lakbért

B. István meg volt győződve arról, hogy a tulajdonos törvényesen akkor sem tudja kitenni az albérletéből, ha ő egy forintot sem fizet a lakbérért. Az 57 éves férfi erőszakosan ismét behatolt az egykori otthonába, ahol szóváltásba keveredett az ismert korábbi labdarúgóval.

Alkalmi munkából élt

A gyilkossággal gyanúsított férfi egy éve és négy hónapja élt a 3. kerületi vendégház egyik lakásában, a lakbért pedig idén augusztus óta egyáltalán nem fizette. Ugyan informatikus végzettséggel rendelkezett, de az elmúlt időszakban csupán alkalmi munkákból próbálta fenntartani magát.

Magányosan élt

Családjával egyáltalán nem tartotta a kapcsolatot, magányosan élt, gyermekei nincsenek. A Fővárosi Törvényszék közölte: a férfi bejelentett lakcíme fiktív, és bejelentett munkahelyet sem tudott igazolni.

Letartóztatták a férfit

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra, 2022. január 6-ig rendelte el a letartóztatását,  közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

Beismerte a cselekményt

A gyanúsított személyi és egzisztenciális körülményei is kedvezőtlenek: bejelentett lakcíme fiktív, bejelentett munkahelyet nem tudott igazolni. Bár a terhelt beismerő vallomása csökkenti a szökés, elrejtőzés veszélyét, de a fentieket figyelembe véve azok kizárásához nem elegendő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebben a házban történt a gyilkosság – Forrás: RTL klub

Exit mobile version