Hamarosan elrendelhetik Lazsányi László gyilkosának elmeorvosi vizsgálatát, amelynek eredményétől függően még akár fel is menthetik a Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósát meggyilkoló B. Istvánt.

Gyilkosság Óbudán

Ahogyan korábban a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, több késszúrással ölte meg Lazsányi László egykori focistát egykori albérlője. Az 57 éves férfi hosszabb ideje nem fizette bérleményét, ezért alakult ki vita a tettes és a későbbi áldozat között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az ügyvéd kéri az elmeorvosi vizsgálatot

„Mióta elrendelték a letartóztatását, nem találkoztam és nem is beszéltem vele. Még értesítést sem kaptam arról, hogy esetleg indítványozták volna az elmeszakértő kirendelését, de én ezt biztosan hamarosan kérni fogom” – mondta a Blikknek dr. Gál András István, a gyanúsított kirendelt védője.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Nem volt beszámítható állapotban”

„Ez azért kulcskérdés, mert ha a gyilkosság idején nem volt beszámítható állapotban, nem tudta felismerni a tettének következményét, felmentő ítéletet kell hozni és ha szükséges, elrendelik a kényszergyógykezelését. Amennyiben korlátozott volt a belátási képessége, korlátlanul enyhíthető a büntetése”– mondta az ügyvéd.

A születésnapja előtt halt meg

A gyilkosság december 3-án, Óbudán, a Nánási úton történt.  A 66 éves férfit éppen a születésnapja előtt gyilkolták meg.

Nem fizette a lakbért

B. István meg volt győződve arról, hogy a tulajdonos törvényesen akkor sem tudja kitenni az albérletéből, ha ő egy forintot sem fizet a lakbérért. Az 57 éves férfi erőszakosan ismét behatolt az egykori otthonába, ahol szóváltásba keveredett az ismert korábbi labdarúgóval.

Alkalmi munkából élt

A gyilkossággal gyanúsított férfi egy éve és négy hónapja élt a 3. kerületi vendégház egyik lakásában, a lakbért pedig idén augusztus óta egyáltalán nem fizette. Ugyan informatikus végzettséggel rendelkezett, de az elmúlt időszakban csupán alkalmi munkákból próbálta fenntartani magát.

Magányosan élt

Családjával egyáltalán nem tartotta a kapcsolatot, magányosan élt, gyermekei nincsenek. A Fővárosi Törvényszék közölte: a férfi bejelentett lakcíme fiktív, és bejelentett munkahelyet sem tudott igazolni.

Letartóztatták a férfit

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra, 2022. január 6-ig rendelte el a letartóztatását,  közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

Beismerte a cselekményt

A gyanúsított személyi és egzisztenciális körülményei is kedvezőtlenek: bejelentett lakcíme fiktív, bejelentett munkahelyet nem tudott igazolni. Bár a terhelt beismerő vallomása csökkenti a szökés, elrejtőzés veszélyét, de a fentieket figyelembe véve azok kizárásához nem elegendő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebben a házban történt a gyilkosság – Forrás: RTL klub