Az elmúlt időszakban többször is betört a vendégházba az a férfi, aki több késszúrással megölte a főbérlőjét péntek este. Deutsch Tamás apósát szíven szúrta az 57 éves férfi, akit hétfőn letartóztatott a bíróság.

Gyilkosság Óbudán

Amint arról a Budapestkörnyeke.hu is beszámolt, megölte főbérlőjét péntek este egy 57 éves férfi Óbudán. A Nánási úti házban történt gyilkosság áldozata Deutsch Tamás apósa. Az egykori focista és a tettes között elszámolás vita alakult ki, ezután történt a tragédia.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem fizette a lakbért

B. István meg volt győződve arról, hogy a tulajdonos törvényesen akkor sem tudja kitenni az albérletéből, ha ő egy forintot sem fizet a lakbérért. Az 57 éves férfi múlt pénteken erőszakosan ismét behatolt az egykori otthonába, ahol szóváltásba keveredett az ismert korábbi labdarúgóval.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szíven szúrta

Lazsányi László testét több kisebb késszúrás érte, halálát egy nagy erejű szívszúrás okozta, mondta a gyanúsított védője az RTL klub Híradójában.

Alkalmi munkából élt

A gyilkossággal gyanúsított férfi egy éve és négy hónapja élt a Nánási úti vendégház egyik lakásában, a lakbért pedig idén augusztus óta egyáltalán nem fizette. Ugyan informatikus végzettséggel rendelkezett, de az elmúlt időszakban csupán alkalmi munkákból próbálta fenntartani magát – írja a Blikk.

Magányosan élt

Családjával egyáltalán nem tartotta a kapcsolatot, magányosan élt, gyermekei nincsenek. A Fővárosi Törvényszék közölte: a férfi bejelentett lakcíme fiktív, és bejelentett munkahelyet sem tudott igazolni. A sebhelyes arcú, kopaszodó, őszes férfit hétfőn állították bíróság elé. A kihallgatásán részletes, beismerő vallomást tett, így nem volt kétséges, hogy letartóztassák.

Többször visszament a lakásba

„Egy bérleti jogviszonnyal kapcsolatos vita vezetett a tragédiához. A védencem korábban több hatósági, többek között birtokvédelmi eljárást is kezdeményezett a bérbeadójával szemben. Biztos volt benne, ha nem fizet, akkor sem tehetik ki. Miután ez mégis megtörtént, többször visszament, és az éjszakákat ott töltötte” – magyarázta a férfi kirendelt védője, dr. Gál András István.

Nem tervezte meg a gyilkosságot

Az ügyvéd azt mondta, a védence nem tervezte meg előre a gyilkosságot, azt hirtelen felindulásból követte el. A vadászkés azért volt nála, mert azzal feszítette fel a zárat, hogy bejuthasson.

Letartóztatták a férfit

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra, 2022. január 6-ig rendelte el a letartóztatását,  közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

Emberölés lehet a vád

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását. Jelezték, hogy a terhelt cselekménye bizonyítottság esetén emberölés bűntettének megállapítására lehet alkalmas, és tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Beismerte a cselekményt

Ezen felül a gyanúsított személyi és egzisztenciális körülményei is kedvezőtlenek: bejelentett lakcíme fiktív, bejelentett munkahelyet nem tudott igazolni. Bár a terhelt beismerő vallomása csökkenti a szökés, elrejtőzés veszélyét, de a fentieket figyelembe véve azok kizárásához nem elegendő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebben a házban történt a gyilkosság – Forrás: RTL klub