“Ne hordj crop topokat!” “Csomagolj tankinit a strandra!” „A fekete karcsúsít…” A legtöbbünk számára ismerősen csengenek ezek a mondatok. De mi nem igazán hiszünk abban, hogy külön divatszabályok léteznének a molett nők öltözködésére vonatkozóan. 

Hogy miért? Szerintünk az öltözködési regulák ruhától és a testmérettől függetlenül ugyanazoknak kell lenniük. 

A molett nőkre vonatkozó divatszabályok többsége arra irányul, hogy a nők rejtsék el testüket, és ne érezzék jól magukat benne! Így korlátozva van számukra, hogy milyen típusú ruhadarabot viseljenek. De vizsgáljuk meg közelebbről, hogy mik is ezek pontosan?

A vízszintes csíkok kövérítenek!

A basic fehér felsők után valószínűleg a csíkos felsőrészek azok, amik leggyakrabban előfordulnak a női gardróbokban. Ezen nem is kell csodálkozni, mivel Coco Chanel forradalmi darabjai óta, a tengerész stílus egy örök klasszikussá vált. 

Ez a minta számtalan módon viselhető – vízszintesen, függőlegesen, átlósan stb. Viszont a legtöbb plus size testalkattal rendelkező hölgy legtöbbször kerüli, mondván, hogy ez a minta, de főleg a vízszintes csíkozás vizuálisan erősíti őket.

Igen, a vékonyabb csíkok valóban optikailag nagyítanak, a vastagabb társaik viszont kifejezetten hízelgőek a molett testalkat számára. Hordjuk hát bátran!

Tetőtől talpig feketében kell járni!

A tetőtől talpig fekete öltözék kétségtelenül nagyon menő, de nincs kőbe vésve, hogy egy molett nő csak azt hordhat. Az élénk színek még egy borongósabb, szürke hétköznapon is képesek feldobni a hangulatunkat. Tehát bárhol is járunk, ezeket viselve garantáltan ragyogni fogunk. Az Abutik Női Ruha Webáruház nagy méretű ruhái között bőségesen válogathatsz a legjobb, legelőnyösebb és legragyogóbb darabok közül!

A minták csak az előnytelen helyekre hívják fel a figyelmet

Való igaz, hogy a fekete vagy bármely más sötét árnyalat viselése stílusosnak tűnik, és karcsúsítja az embert. Azonban színek és minták nélkül az öltözködésünk túl hamar unalmassá válhat.

Egy szó mint száz, a minták viselése nem tiltott, csupán egyetlen egy alapszabály van, amit be kell tartani. Ez pedig az, hogy olyan ruhadarabokat válasszunk, amik nagyobb méretű nyomatokkal vannak ellátva, mivel ezek elrejtik a testünk előnytelennek tűnő részeit. 

Kerülni kell a skinny cuccokat!

Van egy elmélet, miszerint a boyfriend farmer a teltebb idomok legjobb barátja. De miért kell egy nőt csak egyfajta farmer viselésére korlátozni? A molett lányok a skinny cuccokban is jól mutathatnak, csupán néhány dologra kell ügyelni.

A ruhavásárlás általános alapszabálya, hogy mindig a testalkatunknak megfelelő méretet válasszuk. Ez pedig különösen igaz a farmerre. Ne próbáljuk meg belepréselni magunkat mindenáron egy kisebb darabba, mivel ezzel csak azt érjük el, hogy jobban felhívjuk a figyelmet az előnytelen részeinkre!

Továbbá fontos, hogy legyünk minél kreatívabbak a rétegekkel. Válasszunk olyan ingeket, pulóvereket és kabátokat, amelyek körülbelül a csípőnk közepéig érnek! Ez segít egyensúlyban tartani a sziluettünket. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!