Bűnbandát fogtak el a rendőrök. A testvérek sorozatosan loptak Budapesten és környékén.

A budafoki rendőrök 2020. február 7-én este 11 óra előtt állítottak meg egy autót igazoltatásra, amiben három férfi és egy nő utazott. Az ellenőrzés közben vettek észre egy levágott katalizátort és a katalizátor eltávolításához szükséges eszközt.

Kiderült, hogy három testvér utazott a kocsiban, a 23 éves F. Achilles, a 25 éves F. Dávid, a 26 éves F. Károly és az ő élettársa, a 25 éves H. Viktória. Mint kiderült, fél órával korábban egy budapesti építkezés melletti utcában parkoltak le, így míg két testvére biztosította a terepet, élettársa pedig a kocsiban várta, F. Károly levágta egy autó katalizátorát.

A rendőrök a négy tettest előállították, majd kiderült, nem ez volt az első eset, hogy a társaság ilyen bűncselekményt követ el. Január 6-án éjszaka például egy ferencvárosi telephelyről vittek el kültéri ajtókat körülbelül 600 ezer forint értékben, január 15-én éjszaka pedig egy budatétényi telephelyről loptak el közel egymillió forintnyi szerszámot. Ezeken túl elhagyatott III. és a XII. kerületi épületekbe törtek be és vitték, amiket ott találtak, de a XXII. kerületben szenet, Gyömrőn fenyőfát és Törökbálinton kábeleket is eltulajdonítottak.

A három férfit és a nőt lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a testvérekkel ellen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Kiemelt kép: illusztráció