Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Erősen kapaszkodtam, 50 méteren át küzdöttem a motorháztetőn az életemért” – megszólalt az óbudai közterület-felügyelő, akit egy ámokfutó gázolt el igazoltatás közben

Csak a szerencsének köszönheti az életét az a közterület-felügyelő, akit vasárnap csapott el egy ámokfutó Budapesten, a 3. kerületében. 50 méteren át vitte magával az ámokfutó a férfit a motorháztetőn, Richárd ezután esett a földre.

Igazoltatni akarták a közteresek

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, két szolgálatban lévő közterület-felügyelő állított meg egy autóst 2021. július 18-án 15 óra 20 perc körül Budapesten, a 3. kerület Hídfő utcában. A férfit adatai igazolására szólították fel, de ennek nem tett eleget. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

50 métert vitte a motorháztetőn

Kuba Richárd délután éppen igazoltatni akart társával egy fiatal autóst, amikor az ahelyett hogy megállt volna, a kocsi előtt álló közterületest elütötte, majd közel 50 méteren keresztül az autója motorháztetőjén vitte magával, míg a férfi a földre esett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Richárdot Óbuda polgármestere fogadta a baleset után

Forrás: Facebook/Kiss László

Tiltott helyre hajtott be az autós

„Észrevettük, hogy a fekete audis azon a téren áll, ahova csak engedéllyel szabad behajtani. Amikor meglátott, elindult kifelé az irányunkba, mi pedig igazoltatni akartuk. Fel akartam tartóztatni, a karommal jeleztem neki, ekkor ugyan megállt, de a sofőr nem volt együttműködő. A járőrtársam elkérte a papírjait, én pedig fényképeket készítettem a kocsiról és róla is. Az iratait végül át sem adta, idegesen viselkedett” – mondta a Blikknek Richárd.

Beletaposott a gázba

Ezután az ámokfutó hirtelen beletaposott a gázba. A közterületfelügyelő azt mesélte, hogy az ideje sem volt kitérni előle, elveszítette az egyensúlyát, így került fel a motorháztetőre.

Küzdött az életéért

„Próbáltam fogást találni, ekkor meg tudtam kapaszkodni a motorháztető peremébe. Ezután intenzíven gyorsított, csikorgó kerekekkel és felbőgő motorral indult el az úton. Erősen kapaszkodtam, 50 méteren át küzdöttem a motorháztetőn az életemért. Ösztönösen szorítottam, hogy nehogy a jármű alá kerüljek” – mondta a férfi.

Elhajtott a helyszínről

Egy kanyar után azonban a 32 éves közterületfelügyelő lerepült a földre, a sofőr pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Könnyebb sérülésekkel megúszta

Richárd a lapockáján, a könyökén és a térdein szenvedett könnyebb sérülésekkel megúszta. Most betegállományban regenerálódik és próbálja feldolgozni a történteket.

Másnap jelentkezett a gázoló

A helyszínről elhajtó 22 éves férfi hétfőn önként bement a rendőrségre, mivel ismerőseitől megtudta, hogy keresik. V. L. Zsoltot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

Korábban eltiltották a vezetéstől

A letartóztatásáról szerdán döntenek.​ A Blikk szerint korábban a bíróság azért ítélte pénzbüntetésre és tiltotta el a vezetéstől, mert bódult állapotban vezetett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebben a pólóban érte baleset a közterület-felügyelőt – Forrás: Facebook

Exit mobile version