A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti veszélyeztetés és más bűncselekmények miatt indított eljárást. A gázoló elmenekült a helyszínről, később feladta magát.

Igazoltatni akartak

Két szolgálatban lévő közterület-felügyelő állított meg egy autóst 2021. július 18-án 15 óra 20 perc körül Budapesten, a 3. kerület Hídfő utcában. A férfit adatai igazolására szólították fel, de ennek nem tett eleget. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elütötte

A kocsi előtt álló egyik közterület-felügyelőt elütötte majd közel 50 méteren keresztül az autó motorháztetőjén vitte magával, míg a férfi a földre esett. Az intézkedő közterület-felügyelőt a mentők könnyű sérülésekkel vitték kórházba, más nem sérült meg az eset során, írja a police.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Végül önként ment be a gázoló a rendőrségre

A helyszínről elhajtó 22 éves férfi 2021. július 19-én 14 órakor önként bement a rendőrségre, mivel ismerőseitől megtudta, hogy keresik. V. L. Zsoltot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. 

Nem ritka a cserbenhagyásos gázolás sem

A napokban a Kékvillogó oldala számolt be arról a tragédiáról, ami Nagyorosziban történt, s melynek során halálra gázoltak egy 18 éves fiatal fiút. A gázoló az eset után elhajtott a helyszínről.  Az fiatalembert órákkal az eset után találta meg egy sofőr, aki azonnal vészfékezett és a segítéségre sietett.

Még életben volt

A szemtanú állítása szerint a súlyos sérüléseket szenvedett áldozat még életben volt, amikor kiszállt a kocsiból. A férfi azonnal értesítette a rendőröket.

Küzdöttek érte

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a helyszínen azonnal megkezdték a fiatal ellátását és újraélesztését. Hosszú percekig próbálték megmenteni és stabilizálni az állapotát, ám az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentősök érkezése után nem sokkal később elhunyt.

Napokig keresték a gázolót

A rendőrök napokig keresték a gázoltót, aki segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt. Szombat azonban elfogták és előállították a 29 éves szlovák állampolgárságú férfit, akit gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vettek.

Nyaralni ment

A férfi éjjel ütötte el B. Krisztiánt, de ahelyett, hogy megállt volna, továbbhajtott. A Blikk azt írja, az autót eldugta valahol, ő pedig, mint aki jól végezte dolgát, csatlakozott a barátnőjéhez, hogy együtt nyaraljanak.

Hazakísérte egyik barátját

Krisztián a balesettől mind­össze 150 méterre lakott, édesanyjával, nevelőapjával és kistestvérével. Szülei Erdélyben nyaraltak, a fiú pedig barátai bulizott a családi házba. krisztián hazakísérte egyik barátját, amikor hazafelé ment, akkor történt a tragédia.

Az interneten látták a balesetet

„A párom az interneten látta, hogy elgázoltak valakit, de mivel nem a fiam nevét írták, picit megnyugodtam. A társamnak azonban valamiért nagyon rossz érzése volt. Még én nyugtattam, de aztán jött a telefon, hogy mégis őt gázolták halálra. Azonnal autóba ültünk és jöttünk, mint az őrült – mondta a Blikknek a gyászoló édesanya.

Tévesen azonosították az áldozatot

Krisztiánon a gázolás olyan fejsérüléseket okozott, hogy az először érkezők tévesen azonosították az áldozatot. Emiatt egy 23 éves férfi édesanyját értesítették, aki teljesen sokkos állapotba került, kiszaladt a buszmegállóhoz.

Az édesanya állította, hogy nem az ő fia az áldozat

Ádám édesanyja mintegy hét-nyolc méteres távolságból tekintette meg az áldozatot, de egyértelműen felismerte, nem az ő gyermeke fekszik ott. Alig fél órával később Ádám is jelentkezett, hogy él, külföldön tartózkodik.

A Balatonra készült

„Rettentően sajnálom őt is, szörnyű lehet, amin keresztülment, mire kiderült az igazság. Nekünk meg marad a mérhetetlen fájdalom és az űr, amit a fiam hagyott maga után. Nagyon megbízható gyerek volt, ezért is mertem itt hagyni egyedül. Úgy volt, hogy a Balatonra megy a barátaival, csak előtte dolgozik kicsit, hogy legyen pénze” – mondta Krisztián édesanyja, írta meg a lap. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció