Csak a szerencsének köszönheti az életét az a közterület-felügyelő, akit vasárnap csapott el egy ámokfutó Budapesten, a 3. kerületében. 50 méteren át vitte magával az ámokfutó a férfit a motorháztetőn, Richárd ezután esett a földre.

Igazoltatni akarták a közteresek

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, két szolgálatban lévő közterület-felügyelő állított meg egy autóst 2021. július 18-án 15 óra 20 perc körül Budapesten, a 3. kerület Hídfő utcában. A férfit adatai igazolására szólították fel, de ennek nem tett eleget. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

50 métert vitte a motorháztetőn

Kuba Richárd délután éppen igazoltatni akart társával egy fiatal autóst, amikor az ahelyett hogy megállt volna, a kocsi előtt álló közterületest elütötte, majd közel 50 méteren keresztül az autója motorháztetőjén vitte magával, míg a férfi a földre esett.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Richárdot Óbuda polgármestere fogadta a baleset után

Forrás: Facebook/Kiss László

Tiltott helyre hajtott be az autós

„Észrevettük, hogy a fekete audis azon a téren áll, ahova csak engedéllyel szabad behajtani. Amikor meglátott, elindult kifelé az irányunkba, mi pedig igazoltatni akartuk. Fel akartam tartóztatni, a karommal jeleztem neki, ekkor ugyan megállt, de a sofőr nem volt együttműködő. A járőrtársam elkérte a papírjait, én pedig fényképeket készítettem a kocsiról és róla is. Az iratait végül át sem adta, idegesen viselkedett” – mondta a Blikknek Richárd.

Beletaposott a gázba

Ezután az ámokfutó hirtelen beletaposott a gázba. A közterületfelügyelő azt mesélte, hogy az ideje sem volt kitérni előle, elveszítette az egyensúlyát, így került fel a motorháztetőre.

Küzdött az életéért

„Próbáltam fogást találni, ekkor meg tudtam kapaszkodni a motorháztető peremébe. Ezután intenzíven gyorsított, csikorgó kerekekkel és felbőgő motorral indult el az úton. Erősen kapaszkodtam, 50 méteren át küzdöttem a motorháztetőn az életemért. Ösztönösen szorítottam, hogy nehogy a jármű alá kerüljek” – mondta a férfi.

Elhajtott a helyszínről

Egy kanyar után azonban a 32 éves közterületfelügyelő lerepült a földre, a sofőr pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Könnyebb sérülésekkel megúszta

Richárd a lapockáján, a könyökén és a térdein szenvedett könnyebb sérülésekkel megúszta. Most betegállományban regenerálódik és próbálja feldolgozni a történteket.

Másnap jelentkezett a gázoló

A helyszínről elhajtó 22 éves férfi hétfőn önként bement a rendőrségre, mivel ismerőseitől megtudta, hogy keresik. V. L. Zsoltot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

Korábban eltiltották a vezetéstől

A letartóztatásáról szerdán döntenek.​ A Blikk szerint korábban a bíróság azért ítélte pénzbüntetésre és tiltotta el a vezetéstől, mert bódult állapotban vezetett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebben a pólóban érte baleset a közterület-felügyelőt – Forrás: Facebook