Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Ezekben a cukrászdákban kóstolhatod meg „Magyarország Tortáját” az agglomerációban

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén  a Komáromi kisleány fantázianevű tortát választotta Magyarország Tortjának, amelyet a komáromi Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készített. Összeállítottuk azoknak az agglomerációs cukrászdáknak a listáját, ahol meg is lehet kóstolni a slágertortát.

Az idei nemzeti sütemény mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj, gyömbér és kizárólag egészséges és természetes alapanyagokból készült.

Magyarország cukormentes tortája pedig a a Három kívánság elnevezésű torta lett. A budapesti Nádori cukrászda alkotása nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Először 2006-ban hirdették meg a  a „Magyarország Tortája” pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.

A 12. országtortát, amelynek  receptjét megkapják a cukrászdák, augusztus 20 után az agglomeráció következő cukrászdáiban kóstolhatod meg:

Fotók: MTI/Mohai Balázs

Exit mobile version