Jelentősen változik a vonatközlekedés a Budapest-Belgrád összekötő vasútvonal felújítása miatt. Április 30-ig vágányzár lesz Délegyháza és Kelebia között. Itt az új menetrend.

Vágányzár vasúti építés miatt

Újabb jelentős fázisához érkezett a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása. Február 1-jétől Délegyháza és Kelebia között vágányzár mellett folytatódik a kivitelezés, ebben a fázisban április 30-ig érvényes a módosított menetrend – írja közleményében a MÁV.

Változik a menetrend

Változik a vonatok és a buszok, pótlóbuszok közlekedése a felújítás ideje alatt. Néhány járat helyett egyes, Délegyházától délebbre lévő szakaszokon már január 31-én este, éjszaka is pótlóbusz közlekedik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Keletiből Délegyházára

Elővárosi közlekedés vonattal, illetve pótlóbusszal a főváros felől utazva így alakul: a Keleti pályaudvarról Délegyházára naponta minden állomáson és megállóhelyen megálló S25-ös jelzésű személyvonatok indulnak 4:34, 6:25-kor és 7:20-tól 23:20-ig óránként.

Itt vannak az új járatok

  • Munkanapokon 5:57-kor Z25-ös jelzésű zónázó vonat indul, amely Ferencváros és Pesterzsébet állomáson áll meg.
  • Munkanapokon 13:57-től 17:57-ig óránként G25-ös jelzésű sűrítő gyorsított vonatok indulnak, amelyek Soroksári út és Soroksár állomásokon nem állnak meg.

Délegyháza-Kunszentmiklós

Délegyháza és Kunszentmiklós, Kálvin tér között pótlóbuszok közlekednek, melyek Délegyházán a vonatokhoz csatlakoznak 5 perces átszállási idővel. A pótlóbuszok Délegyházáról elindulva Kiskunlacháza és Dömsöd településközpontjainak, valamint Kunszentmiklós-Tass vasútállomás érintése után Kunszentmiklós, Kálvin térig közlekednek, ahol a városközpontban a Volánbusz járatai is megállnak, átszállási lehetőséget biztosítva Kiskunhalas felé.

Budapest felé így lehet közlekedni

Délegyházáról a Keleti pályaudvarra, naponta minden állomáson és megállóhelyen megálló S25-ös jelzésű személyvonatok indulnak 3:44, 4:42, 5:29-kor és 6:48-tól 21:48-ig óránként.

Csúcsidőszakban

  • A munkanapi csúcsidőszakokban a Budapestre való eljutást segítik a 4:55-kor és 6:02-kor induló S25-ös vonatok.
  • Munkanapokon 7:15-kor és 16:15-től 18:15-ig óránként G25-ös jelzésű gyorsított vonatok indulnak, amelyek Soroksári út és Soroksár állomásokon nem állnak meg.

Kunszentmiklós-Délegyháza közlekedése

Kunszentmiklós, Kálvin térről Délegyházára pótlóbusz indul naponta 2:47-kor, 3:45-kor, 4:32-kor és 5:51-től 20:51-ig óránként, valamint munkanapokon 3:58-kor, 5:05-kor, 6:18-kor, 15:18-kor, 16:18-kor és 17:18-kor. A pótlóbuszok Kunszentmiklós-Tass vasútállomás, Dömsöd és Kiskunlacháza településközpontjainak érintése után érkeznek Délegyházára, ahol csatlakoznak a Keleti pályaudvarra 5 perccel később induló vonatokhoz.

Másképp járnak a Volánbuszok

A Budapest vonzáskörzetében jelentkező utazási igények minél kedvezőbb, átszállás nélküli kiszolgálása érdekében a Volánbusz a vonatpótláshoz igazította a menetrendszerinti járatait, ezzel is segítve az elővárosban élők utazását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbuszok

Felváltva, órás követést biztosít a kétóránként Budapest, Népliget–M5-ös autópálya–M51-es út–51-es út–Kiskunlacháza–Kunszentmiklós–Szabadszállás–Kiskőrös–Kiskunhalas viszonylatban közlekedő autóbuszjárat (1115), valamint a szintén kétóránként Budapest és Kunszentmiklós között, Soroksáron át közlekedő járat (653). Munkanapokon a csúcsidőszakokban Kunszentmiklóson át Szabadszállásig további sűrítő járatok közlekednek. Emellett – ugyancsak munkanapokon, csúcsidőszakokban – a 60 percenként közlekedő járatokat további, Kunszentmiklósig közlekedő, vagy onnan induló, Soroksáron át közlekedő (653) betétjáratok is kiegészítik, összességében 30 percesre csökkentve a Kiskunlacháza–Kunszentmiklós szakaszon a követési időt.

Itt lehet tájékozódni

A MÁV honlapján a www.mav.hu/150 aloldalon minden információt részletesen megtalálnak.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MÁV Csoport