A szomszédok próbáltak segíteni a második emelet erkélyére szorult embernek. A lángok kitörtek a lakásból, vizes törölközőt dobáltak fel a lakónak, hogy ne égjen meg. A tűzoltók az erkélyen keresztül mentették ki a lakás tulajdonosát.

Kigyulladt egy második emeleti lakás a 9. kerületben, a Lónyay utcában – erről értesítették a hatóságot csütörtökön 13:18 perckor.

A tűzoltók odaérkezésekor a lakás teljes terjedelmében égett. A tűzoltók az égő lakásból az erkélyen keresztül hoztak le egy embert, a lángok pedig két másik erkélyre is átterjedtek. 

Tűz a Lónyai utcában – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az Index olvasója szerint az erkélyen ragadt lakónak „egy szomszéd próbált segíteni a lakón a tűzoltók kiérkezéséig, törölközőt dobott fel neki, hogy az arca elé tegye és az utcáról többen kiabáltak neki, hogy feküdjön a földre, hogy ne érje annyira a kiáramló füst és az esetlegesen betörő ablak ne sebesítse meg.

A lakó ledobta a kulcsát, hogy be tudjanak menni a lakásába. Végül a tűzoltók megérkezése után 10 perccel tudták az erkélyen át létrával kimenteni, egyből buborékfóliába tekerték és mentőautóba rakták.” – írja a portál.

14:30-ra a tűzoltók a tüzet eloltották, 20 embert kísértek ki az épületből, nekik melegedő buszt kértek a helyszínre.  A helyszínre 10 járművel közel 30 tűzoltó vonult ki.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán