A solymári képviselő-testület arról döntött még májusban, hogy útépítési hozzájárulás megfizetésére kötelezik egyes utcák lakóit. Háztartásonként 350 ezer forintot kellett volna fizetni. A testület két hónappal később, most júliusban meggondolta magát és visszavonta ezt a határozatot.

A fizess az utcádért elvet a helyi önkormányzat érdekeltségi hozzájárulásnak nevezte és azért akarta bevezetni, hogy az utcák szilárd burkolatának kialakításához kérje az ott lakók hozzájárulását.

Egy összegben 350.000 forintot jelentett volna ingatlanonként és 2018. szeptember 1. és 2019. március 31. kellett volna befizetni. Az önkormányzat részletfizetést is kínált. Havi 17.500 Ft befizetésével összesen 420.000 forintra jött volna ki két év alatt az útépítési hozzájárulás mértéke. Ezzel az érintett lakók az útépítéshez a bekerülési költség mintegy 20%-ával járult volna hozzá – írja a Solymáronline.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A településen ez az Őz, Szarvas, Fecske, Virág, Róka és Bimbó utcák lakóit érintette volna. A Róka utca és a Mészégető utcáig érintett Bimbó, Virág, Fecske, Szarvas és Őz utcák helyreállítására és a vízelvezetés vis major pályázat keretében történő rendezésére bruttó 54 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat. A teljes beruházás költsége közel bruttó 125 millió forint. A projekt mintegy 78 belterületi lakóingatlant érint. A beruházás eredményeképp az érintett ingatlanok tekintetében jelentős értéknövekedés várható – írja a helyi internetes újság.

A portál tudósítása szerint a képviselő-testület döntése után alig másfél hónappal, július 11-én összehívott rendkívüli ülésén a solymári képviselő-testület visszavonta az érdekeltségi hozzájárulás megállapításáról szóló határozatát, így végül senkinek sem kell fizetnie útépítési, azaz érdekeltségi hozzájárulást a településen.

Kiemelt képünk illusztráció, Rácalmáson készült. Forrás: dunavia.hu