Március 15-e alkalmából, Érd polgármestere kitüntetéseket adott át.  Idén, Gundel Takács Gábor lett a város díszpolgára. A népszerű műsorvezető feleségével és három gyermekével 25 éve él Érden.

Díszpolgár lett

Érden, minden év március 15-jén adják át az Érd Város Díszpolgára Kitüntető Címet, amely a város legnagyobb elismerése. Idén Gundel Takács Gábor újságíró, műsorvezető nyerte lett a város díszpolgára. „A műsorvezető számos szerkesztőségben, televíziós és rádiócsatornánál dolgozott, a zenei fesztiváloktól a sportműsorokig, a kvízvetélkedőktől a magazinszerkesztésig és blogírásig bizonyította sokoldalú tehetségét. Sok társadalmi célú és jótékony kezdeményezéshez adta az arcát és támogatását, ezzel segítve a nemes ügyek megvalósulását” – írta Facebook oldalán Csőzik László. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

25 éve él Érden

Csőzik László, a város polgármestere az ünnepségen elmondta, hogy Gundel Takács Gábor szakmai pályáját számos díjjal, elismeréssel honorálták. Közel 25 éve Érd-Parkvárosban él. Munkája, nyilvános szereplései során gyakran beszél az Érden töltött évtizedekről, a megnyugtató érdi menedékről, az itt átélt családi örömökről, és azokról a helyi ügyekről, amelyek még megoldásra várnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gundel Takács Gábor és Csőzik László

Forrás: Facebook/Csőzik László

Jó hírnevét viszi a városnak

„Országban-világban járva jó hírét kelti városunknak. Szakmai pályafutása, emberi kvalitásai és szilárd érdi gyökerei alapján Gundel Takács Gábor méltó arra, hogy Érd Megyei Jogú Város elismerje érdemeit”  – méltatták a műsorvezetőt a városi rendezvényen.

Novák tanácsadója volt

Gundel Takács Gábor tavaly májusban tagja lett Novák Katalin, akkori köztársasági elnök tanácsadó testületének. Idén februárban, amikor kiderült, hogy az államfő kegyelmet adott a bicskei pedofil-ügy bűnsegédjének, Gundel Takács Gábor egy Facebook posztban reagált a botrányos esetre.

Zéró tolerancia

“Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is. Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt. Ennek értelmében ma javaslatot tettem Novák Katalinnak. Úgy tartom helyesnek, hogy az ember először azzal ossza meg a véleményét, akit illet” – írta még a köztársasági elnök lemondása előtt.

Nem tudott azonosulni

“Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politika mentesen végezni.”

Faképnél hagyta Novák Katalint

“Bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelesség tudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni.” – fejezte be azt az írását Gundel Takács Gábor, amelyben bejelentette, hogy lényegében faképnél hagyja Novák Katalint. Az államfő 3 nappal később lemondott.

Pályafutása

Gundel Takács Gábor a Magyar Televízió Telesport című műsoránál kezdte pályafutását még a 80-as években. Majd a Rádió Bridge, később a Danubius Rádió reggeli műsorát vezette Jakupcsek Gabriellával. Majd elszerződött a TV2-höz, ahol a köznyelvben csak bőröndös műsornak nevezett Áll az alku című produkció házigazdája volt. Innen az MTVA-hoz került. Nemrég az ATV-n tért vissza a Génius című műsorral, jelenleg pedig az RTL-n futó Az Ugrás című produkciót vezeti. Három gyermeke van, felesége fogorvos. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Gundel Takács Gábor – Forrás: erdmost.hu