Gundel Takács Gábor a pedofil botrány miatt bejelentette, hogy otthagyja Novák Katalin tanácsadó testületét, nem kíván a köztársasági elnöknek dolgozni. Nagyon nem tetszik a tévésnek, hogy Novák Katalin egy olyan férfinak adott kegyelmet, aki a gyermekotthonban élő fiúkat szo.ató főnökét védte, a fiúkat pedig megfenyegette. Novák Katalin döntése érthetetlen, a köztársasági elnök a mai napig nem indokolta meg döntését.

Szolgálni a hazát

A népszerű műsorvezető csütörtökön a közösségi oldalán tájékoztatta a közvéleményt az esettel kapcsolatban. Így fogalmazott: “Alapvetés: Mindenkinek kötelessége szolgálnia a hazáját. Ha a mindenkori Köztársasági Elnök erre felkéri az embert, akkor menni kell. A Köztársasági Elnöki Tanácsadó Testület minden tagja ingyen, kizárólag jobbító szándékkal és közéleti – azaz kifejezetten nem politikai – kérdésekben ad tanácsokat. Döntéseket nem hoznak.” – írja Gundel, majd így folytatja: A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zéro tolerancia

A pedofil botrány főszereplőjével, K. Endre ügyével a tévés is sajtóban találkozott. “Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is. Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt. Ennek értelmében ma javaslatot tettem Novák Katalinnak. Úgy tartom helyesnek, hogy az ember először azzal ossza meg a véleményét, akit illet.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem tud azonosulni

Gundel így folytatja: “Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politika mentesen végezni.”

Gyűlölet kommunikáció

A tévés arra is ír, hogy nem tud azonosulni azzal a gyűlölet kommunikációval, ami a sajtó egy részéből és az emberek egy részéből árad, miközben – szerinte – a tájékozódás, és egymás megértése szándékának csírájára sincs igényük.

Faképnél hagyta Novák Katalint

“Bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelesség tudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni.” – fejezi be azt az írását Gundel Takács Gábor, amelyben bejelentette, hogy lényegében faképnél hagyja a pedofilvédő Novák Katalint.

Tanácsadói testület

Novák Katalin hivatalba lépésének első évfordulóján mutatta be 16 fős elnöki tanácsadó testületét. Ennek tagjai között találjuk többek között Martonyi János volt külügyminisztert, Schmidt Máriát, a Terror Háza főigazgatóját és Balog Zoltán református püspököt, korábbi humánminisztert. Mellettük a közéleti kérdésekben korábban kevésbé megszólaló közszereplők is helyet kaptak a testületben: így például Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezető, Lackfi János költő, Kovács Katalin olimpiai bajnok sportoló, Szörényi Levente zeneszerző és Tomán Szabina, a Toman Diet alapítója. Ők nem léptek, úgy tűnik náluk nem verte ki a biztosítékot, hogy a köztársasági elnök kegyelmet adott annak a bicskei férfinak, K. Endrének aki a kisziolgáltatott gyermekek ellen elkövetett pedofil bűncselekményt próbált leplezni.

Leszo.atta magát az igazgató

Ahogy azt korábban megírtuk a bicskei gyermekotthonban az igazgatót lekapcsolták, mert kiderült, hogy a teljesen kiszolgáltatott helyzetben lévő fiúkkal leszo.atta magát, ezért fizetett is a srácoknak. Amikor kiderült az ügy, K. Endre bezárta egy irodába a megalázott fiúkat és azt követelte tőlük, hogy vonják vissza a vallomásukat. Ezt követően K. Endrét is letartóztatták.

Novák Katalin nem indokolta döntését

Novák Katalin a pedofil főnökét védő férfit engedte szabadon. Nem csak egyszerűen kegyelmet adott neki, hanem a priuszát is eltörölte, így K. Endre ismét egy iskolában dolgozik. A pedofilvédő férfi ismét gyermekek között van. Novák Katalin eddig nem magyarázta meg miért adott kegyelmet a pedofilia miatt börtönbe került K. Endrének. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gundel Takács Gábor – Forrás: Facebook