Tűz keletkezett egy kettőezer négyzetméteres raktárépületben szombatra virradóra Kistarcsa külterületén.

Az épületben másodlagos feldolgozásra váró hulladékok égtek, mintegy hatszáz négyzetméteren. A tűz következtében az épület is több helyen károsodott.

Helyszínre nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gödöllői és a fővárosi hivatásos tűzoltók összesen nyolc vízsugár és kettő mobil vízágyú segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át az épületet.

A tűz oltás ideje alatt a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett, a levegőben egészségre káros anyagot kimutatni nem tudtak, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit – tájékoztatta portálunkat Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Fotó: Pest MKI