Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Igazi pöcegödör volt a budapesti hamburgerező, bezáratta a NÉBIH, de már újra kinyitott

Azonnali hatállyal felfüggesztette egy fővárosi reggeliző és hamburgerező működését a NÉBIH. A félkész anyagokat padokon és a polcon tárolták.

Nem hűtötték az alapanyagokat

A 13. kerületben található, a Kokesi Projekt Kft. által működtető vendéglátóegységben egyebek mellett a hűtőkapacitás nem biztosította a szabályos tárolás feltételeit, ezért a sütésre váró félkész alapanyagokat hűtés nélkül, a polcokon és a padozaton tárolták.

EZ IS ÉRDEKELHET! Négy év fogházat kapott M. Richárd, aki a Dózsa György úton két ember halálát okozta

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rovarírtót találtak az élelmiszerek mellett

A szendvicseket, péksüteményeket nem óvták a cseppfertőzéstől és a rovaroktól, sőt közvetlenül mellettük tárolták a csomagolóanyagot, rovarirtós dobozt, üdítőitalokat, szórólapokat és ide tették a vendégek a visszahozott, használt edényeket is – tették hozzá.

Nem mosták meg a zöldséget

Kiderült az is, hogy a hamburgerezőben nem volt alkalmas hely és vízvételi lehetőség a zöldség tárolására, mosására, tisztítására. A jégsalátát és a salátakeveréket tisztítatlanul használták fel a szendvicskészítéshez.

A vendégtérben tárolták a friss árut

A frissen érkezett, tisztítatlan paprikát, narancsot, uborkát, káposztát a vendégtérben tárolták. Ez nem volt összhangban a vállalkozás részére kiadott engedéllyel sem, amely szerint csak tisztított, konyhakész, csomagolt zöldség és gyümölcs vihető be az egységbe.

Meg kell semmisíteni az élelmiszereket

Mindezek mellett a hatóság kivont a forgalomból 10 olyan tételt, amelyek eredete nem volt nyomonkövethető, illetve tisztítatlan salátával készült és egy lejárt fogyaszthatósági idejű alapanyagot, megtiltotta azok forgalomba hozatalát, felhasználását, valamint elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Újranyitott a helység

A NÉBIH azt írja, hogy a hamburgerező időközben kijavította a hibáit, így a hatóság újabb helyszíni szemle után engedélyezte a vendéglátóhely további működését.

NE HAGYD KI! Szemétben, ürülékben, csótányok közt él egy asszony a 7. kerületi lakásban, a szomszédok már nem bírják a bűzt

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: nebih.hu

Exit mobile version