Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Itt a szakértői vélemény: kiderült, mi is történt pontosan Koncz Ferenc fideszes képviselő halálos baleseténél

Nehéz perceket kellett átélnie Koncz Zsófiának, ugyanis elkészült az az ügyészségi vádirat, amely édesapja, Koncz Ferenc fideszes képviselő halálos balesetét tárja fel. Az apja munkásságát folytató politikusnőnek az fájt a leginkább, hogy a baleset felelőse, a közeli település, Legyesbénye polgármestere nem kért bocsánatot a családtól.

Autó ütközött a motorossal

Amint azt már korábban a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon is megírtuk, egy 44 éves nő halálos balesetet okozott a Borsod megyei Bekecsen, és mint utólag kiderült, Legyesbénye polgármestere ütötte el a motorjával közlekedő országgyűlési képviselőt, Koncz Ferencet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem érez felelősséget az autós

„Az ügyben talán az fáj a legjobban, hogy a vádlottban, akinek figyelmetlensége és gondatlansága okozta Édesapám tragikus halálát, annyi együttérzés sem volt, hogy családom irányába bármilyen módon kinyilvánította volna együttérzését, ellenkezőleg, a vallomásában úgy fogalmazott: Nem érez felelősséget” – írta egy facebookos bejegyzésében Koncz Zsófia.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez történt

A tragikus baleset azért következett be, mert a Koncz Ferenc választókerületébe tartozó Legyesbénye polgármestere, Lengyelné Bús Zita épp akkor akart megfordulni az autójával, amikor a motoros nekiütközött. Az autós egyébként jól ismerte Konczot, néhány héttel a baleset előtt még együtt avattak fel egy utat a közelben – írja a Blikk.

Nem érzi úgy, hogy hibázott

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a polgármesterrel szemben, aki azonban nem ismerte el a felelősségét, sőt azt mondta, ő szabályosan fordult meg, nem látta, hogy jött volna a motoros. Annyit viszont elismert, hogy a motoros a védett sávban jött.

Koncz szabályosan közlekedett

A vádirat megállapítása szerint a fideszes politikus szabályosan közlekedett a motorjával, a szakértői jelentés szerint Bekecs belterületén 48-52 kilométer/órás sebességgel haladt a sávjában.

Vészfékezett

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a polgármester vészfékezési féktávolságon belül fordult be a motoros elé, amire Koncz vészfékezett, eldobta a motorját, majd belecsúszott az autóba. Az esése olyan szerencsétlen volt, hogy a képviselőt még a baleset helyszínén lévő mentőápoló sem tudta megmenteni.

Nem látta tisztán az utat

Az ügyben az is kiderült, hogy a polgármester lehúzódott a Suzukijával, elengedett két mögötte haladó járművet, majd úgy kezdte meg a manőverét, hogy nem látta pontosan, jönnek-e az úton, mivel egy elhaladó teherautó takarásában volt.

Elkerülhető lett volna a baleset?

A baleset felelőseként emlegetett polgármester férjével még a baleset után beszélt a lap, a férfi pedig elmondta, hogy Koncz nagy sebességgel érkezett, becslésük szerint kb. 80 km/h-val, ráadásul még az autót is ki tudta volna kerülni, hiszen volt még hely.

Felfüggesztettet kaphat

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a polgármestert ítéljék felfüggesztett fogházbüntetésre és járművezetéstől való eltiltásra. Ugyanakkor ha Lengyelné Bús Zitát elítélik, még mindig maradhat polgármester, mivel a pozícióját csak akkor veszítené el, ha szándékos bűncselekményt követett volna el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszínelés a baleset után – Forrás : globaltv.hu

Exit mobile version