Az elmúlt héten a legjobb, most a legrosszabb agglomerációs középiskolákat gyűjtöttük össze. Sajnos az országos szégyenpadon is előkelő helyen szerepel néhány Budapest környéki iskola. Monoron, Piliscsabán és Gyálon van a top három legkínosabb helyezésű suli.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Magyarország legrosszabb középiskolája a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Borbély Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma. Ők a kínos 1678. helyen kullognak, őket egy abaújkéri és egy berettyóújfalui iskola követi.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az agglomeráció legrosszabbja a Monoron működő Ceglédi Szakképzési Centrum Szterényi József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája elnevezésű intézmény. A szakközépiskolai tagozatuk országosan is mindössze csak a meglehetősen ciki 1628. helyre érkezett be, de a szakgimnáziumuk sem teljesít sokkal jobban, az 1567. hellyel.

Az agglomeráció legrosszabb középiskolájának még a weboldal is szerény. A díjazott dolgozóikat itt lehet megnézni. Bármennyire meglepő, azért még ennek az iskolának is vannak kimagasló eredményei, igaz a weboldaluk szerint utoljára négy éve történt ilyen ünnepi pillanat náluk.

Kapcsolódó cikk: Itt az agglomeráció legjobb 10 középiskolájának toplistája

Óriási a szakadék a legjobb és legrosszabb között

Senkit sem akarunk megbántani, hiszen az Szterényiben végzett diákok között is lehetnek tehetségek, később pedig sikeres emberek, azonban elgondolkodtató, hogy az agglomeráció legjobb középiskolája a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium országos 16. és az agglomeráció legrosszabb monori, szintén szakgimnáziuma között elhelyezkedő 1551 helyezésnyi szakadék miből adódik.

A lista adatait a legjobbiskola.hu oldalról gyűjtöttük. A középiskolák legfrissebb sorrendjének kialakításánál az Oktatási Hivatal által közzétett legfrissebb kompetenciaméréseket és érettségi eredményeket vették figyelembe.

Az ország 1678 középiskolája közül a lista készítői arra voltak kíváncsiak, hogy az érettségin indult diákok milyen sikerességgel végeztek a választott tantárgyból és hányan választották az iskola sikeres érettségi tantárgyait, de számoltak az iskola eredményeinek stabilitásával is, így nem csak egy év eredményei alapján rangsoroltak.

Alább összegyűjtöttük Budapest környékének 10 legrosszabb középiskoláját. Az első helyezettől a tízedikig valamivel jobb a helyzet, de még a tízedik sem fért be az ország legjobb 1300 középiskolája közé.

Az agglomeráció 10 legrosszabb középiskoláinak listája

  1. Monor, Ceglédi Szakképzési Centrum Szterényi József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (országosan 1628.)
  2. Piliscsaba, FM KASZK-Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma (országosan 1615.)
  3. Gyál, Érdi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakképző Iskolája (országosan 1579.)
  4. Monor, Ceglédi Szakképzési Centrum Szterényi József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (országosan 1567.)
  5. Pécel, Fáy András Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium (országosan 1512.)
  6. Vác, FM KASZK – Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma (országosan 1487.)
  7. Érd, Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakképző Iskolája (országosan 1449.)
  8. Vác, Váci Szakképzési Centrum  Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (országosan 1393.)
  9. Szentendre, Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (országosan 1359.)
  10. Isaszeg, Gábor Dénes Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium (országosan 1322.)

A listát elnézve feltűnik, hogy a Ceglédi, az Érdi és a Váci Szakképzési Centrum is két pocsék helyezésű iskolával képviseli magát a legrosszabb tíz között. Ezek az iskolák országosan a legjobb 1300 középiskolai képzés közé sem kerültek be. Biztosan jó helyen vannak az itt tanulók? Biztosan minden rendben van ezekben az intézményekben? Alább, a Facebook oldalunkon a „Hozzászólok” ikonra kattintva bárki elmondhatja a véleményét.

Kiemelt kép: illusztráció