Iskolakezdésre újra járható lesz az M0-s Duna-hídja – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szombaton az MTI-vel.

Mint írták, az M0-s autóút déli szektorának M1-es autópálya felé vezető oldalán folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme rövidesen lezárul.
    

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszéke csütörtökön elvégezte a Csepel-szigeti ártéri híd statikus próbaterhelését 14, egyenként 25 tonna súlyú tehergépkocsival, összesen 5 teherkombinációban.
    

Az adatok alapján a független szakértő megállapította, hogy a vizsgált ártéri hídszerkezet és a sarukörnyezet teherbírása megfelelő, biztonsággal képes fogadni a forgalomból származó terheket – közölte a NIF.
    

Hozzátették: az eredmények birtokában a Magyar Közút NZrt. szakemberei augusztus 31-ére, azaz hétfő reggelre kiépítik mindkét hídon, mindkét irányban a három-három forgalmi sávos terelést a 6. számú főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt.
    

A részletes, speciális forgalmi rendről az Útinform honlapján (www.utinform.hu) lehet tájékozódni.
    

Közölték azt is: az új forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek a további vizsgálatokat biztonságban, a közúti forgalom legkisebb zavarása mellett tudják elvégezni.

Újabb mérések szeptember közepe és október vége között, a vasárnap kora délelőtti időszakban történnek majd.