Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Keserű pirula: Rétvári Bence a Dunakanyar képviselője 4 éve megígérte a váci kórház felújítását, azóta egy kapavágás sem történt, úgy tűnik, a pénzt is elvették

Négy évvel ezelőtt Rétvári Bence, Vác térségének országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztatón megígérte, hogy a 150 ezer embert ellátó váci kórház területén új járóbeteg-ellátó épülettömb jön létre. Most kiderült, a tervek elkészültek, de a kormány visszavágta a fejlesztési pénzeket, ezért várhatóan idén se fognak megindulni a lassan 5 éve húzódó munkálatok.

4 éve megígérte a képviselő

Szinte napra pontosan 4 évvel ezelőtt, 2018. január 11-én Rétvári Bence, a Dunakanyar váci oldalának kormánypárti országgyűlési képviselője bejelentette, hogy az Egészséges Budapest Program keretében a kormány 5,6 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a váci Jávorszky Ödön Kórháznak. Ebből a 150 ezer embert ellátó kórház területén új járóbeteg-ellátó épülettömb jön létre – írták a kórház oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Keserű pirula

Vác polgármestere, Matkovich Ilona, aki a 2018-as országgyűlési választásokon az LMP színeiben indult Rétvári ellen most a következőt írta a Facebook-oldalán: „Keserű pirula, bár nem rajtunk múlik, úgy tűnik idén sem kezdődik el a váci rendelőintézet építése.” – írja Matkovich Ilona.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Lenullázták a programot

A váci polgármester így folytatja: „A tervek az önkormányzat javaslataival kiegészülve, teljes egészében rég elkészültek, azonban a kormány döntése alapján erre az évre szinte teljesen lenullázták az Egészséges Budapest Programot. Ebben az ügyben levélben kérek tájékoztatást Rétvári Bence országgyűlési képviselőtől, hiszen már három év telt el azóta, hogy egy váci sajtótájékoztatón bejelentette az új szakrendelő megépítését, ami e program részeként valósult volna meg.” – fogalmazott a település polgármestere.

Biztos győzelemből hidacska, utacska

Rétvári Bence, aki 2018-ban 51,5%-os biztos győzelmet aratott a Dunakanyar váci oldalán, semmit sem posztolt a kórház ügyében. A közösségi oldalán viszont mindenkit értesít arról, hogy rétest sütött, átadott egy hidacskát egy patak felett és egy 2,5 km hosszú mellékutat. Közben sok posztban szidja az ellenzéket és látványosan sokat posztol arról is, hogy Magyarország előre megy, nem hátra.

Nem történt egy kapavágás sem

A térség ellenzéki országgyűlési képviselő-jelöltje, Inotay Gergely nem hagyta ki a ziccert, így fogalmazott a közösségi-oldalán: „Rétvári a 2018-as választások előtt ígérte meg a váci kórház fejlesztését és az új szakrendelőt. Azóta nem történt egy kapavágás sem, viszont a Fidesz-közeli magánegészségügyi szereplők szépen gazdagodtak.” – írja a képviselő-jelölt, aki egyébként Vác alpolgármestere is egyben.

Előkerülhetnek videók

Inotay Gergely egy másik posztjában arra reagál, hogy Rétvári Bence átadott egy utat és egy hidat a választókörzetében. Mint fogalmaz: „Nem lennék meglepve, ha a kampányban előkerülnének olyan videók, amelyeken Rétvári Bence fejlesztési pénzekkel fogott településvezetőkkel mondatja el, hogy minden szép és jó, hogy „Magyarország előre megy, nem hátra”. Teljes mértékben megérteném az érintett polgármestereket. Ők a jelenlegi hűbérrendszerben nem mondhatnak nemet a Fidesz újbudai helytartójának, mert jön a bosszú.” – fogalmazott Inotay Gergely.

Az egészségügy helyzete toptéma a Dunakanyarban

Rétvári Bence hosszú ideig a kormánypártok újbudai országgyűlési képviselője volt, 2018-ban került ki vidékre, a Dunakanyarba. A térségben, a Duna másik partján, a szentendrei oldalon is fontos téma az egészségügyi ellátás. Buzinkay György az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselő-jelöltje nemrég így fogalmazott a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak:

Észak-budai Centrumkórház

A Pilis-Dunakanyar térségének nincs rendes kórházi ellátása. Nekünk az egyik legfontosabb ígéretünk, hogy épüljön meg az Észak-budai Centrumkórház itt az M0-s körgyűrű közelében, ahol könnyen megközelíthető, Budakalász és Békásmegyer határa környékén – fogalmazott Buzinkay György, majd hozzátette:

200 ezer embernek épülne

Egy olyan intézmény kell, ami el tud látni kétszázezer beteget és helikopterleszállóval, valamint a legmodernebb orvosi eszközökkel van felszerelve. Bécsben működik ez a centrumkórház koncepció. Nagyjából nálunk is úgy nézne ki, hogy négy szuperkórház lenne Budapesten és ezek látnák el a fővárost, illetve a környező agglomerációt – tette hozzá Buzinkay György.

Miniszterhelyettes

A váci oldalon nincs szó szuperkórházról, sőt úgy tűnik, hogy a térségben 150 ezer embert ellátó váci kórház felújítása is sokat fog késni. A magyar egészségügy jelenleg ahhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozik, ahol Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője miniszterhelyettes és államtitkár is egyben. Ha a váci kórházról lesz mondanivalója, mi is szívesen beszámolunk róla. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rétvári Bence – Forrás: Facebook/Rétvári Bence

Exit mobile version