Csúnyán kiégett egy turistákat szállító busz az M3-ason Gödöllőnél, egy másik busz motortere Ráckevénél kapott lángra, az M0-áson pedig egy teherautó égett, Szigetújfalunál pedig egy autó lángolt. Forgalmas időszaka volt a tűzoltóknak.

Eddig tisztázatlan okból kigyulladt egy 25 fő külföldi turistát szállító autóbusz motortere június 29-én, szombaton 9 óra 25 perckor az M3-as autópálya 29-es kilométerszelvényénél Gödöllő külterületén, a Hatvan felé vezető irányban. Az utasok időben lejutottak a járműről, ezért senki sem sérült meg.

A magyar rendszámú autóbusz a kapaszkodó sávot elfoglalta, ezért a mentési munkálatokig torlódás volt a sztrádán.

Szombaton kigyulladt egy bútorokat szállító teherautó is az M0-ás 16-os kilométerénél, Szigetszentmiklós közelében. Ez látható az alábbi képünkön.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált arról tájékoztatta Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője, hogy a tűzoltók kiérkezésekor a jármű már teljes egészében égett. Azt a szigetszentmiklósi és a fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el, majd visszahűtötték a felhevült fém alkatrészeket.

Ráckevénél is belobbant egy autóbusz motortere még pénteken délután. Az eset az 51-es főút 44-es kilométerénél történt, Ráckeve közelében.

Csámpai Attila portálunknak elmondta, hogy a lángokat látva két szabadnapos tűzoltó több porral oltó készülékkel megkezdte a tűzoltását, ezzel megakadályozták a lángok továbbterjedését. A ráckevei önkormányzati tűzoltók a még izzó részeket eloltották, majd a felhevült fém alkatrészeket visszahűtötték.

Kigyulladt egy személygépkocsi szombaton este Szigetújfaluban is, a Fő úton. A tűzoltók kiérkezésekor az autó már teljes egészében égett. A tüzet a kis-szigeti önkéntes és a ráckevei önkormányzati tűzoltók oltották el, majd hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket. Ez látható a kiemelt képünkön.

Fotók: a katasztrófavédelem helyszíni felvételei