A 38 éves férfi a fővárosból taxival utazott haza Monorra, fizetés helyett azonban ő kért pénzt a taxistól. Késsel megfenyegette, kirabolta, majd elmenekült. A taxis megőrizte lélekjelenlétét, azonnal szólt a rendőröknek, akik pár óra múlva elkapták a rablót.

A nyomozás adatai szerint a 38 éves férfi január 23-án 20 óra 30 perc körül Budapesten beült egy taxiba, majd Monorra vitette magát.

Amikor Monorra értek, K. Róbert a taxi sofőrjét egy késsel megfenyegette és készpénzt követelt tőle. A sértett a fenyegetés hatására a nála lévő pénzt átadta a férfinak, aki ezt követően a helyszínről elmenekült.

Az esetről a sofőr bejelentést tett a rendőrségen. A rendőrök az ügyben végzett adatgyűjtés alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit néhány órával később 3 óra 15 perckor az otthonában elfogtak és a Monori Rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók a 38 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ellene az eljárást a Monori Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából