Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Királypitont találtak egy belvárosi építkezésen, az állatmentők is meglepődtek

Forrás: Facebook/ Àllat ès Termèszetvèdelmi Jàrőrszolgálat Újpest

Néhány napja írtunk arról, hogy óriáskígyót találtak Dunaharasztiban, most pedig egy királypitont a belvárosban egy építkezésen. A munkások meglepődtek, egy dobozba tették az összetekeredett, mozdulatlan állatot. Az állatvédők meglepődtek, hogy mi került elő.

Meglepődtek a belvárosban dolgozók

Egy királypitont találtak egy belvárosi építkezésen az ott dolgozók. A munkások egy dobozba helyezték a hüllőt, amiről először azt hitték, elpusztult, mivel meg sem mozdult.

Ez is jó sztori: Óriáskígyót találtak Dunaharasztiban, a boa hetek óta kóborolhatott az utcán

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felmelegítették az állatvédők

A helyszínre érkező állatmentők egy olyan speciális inkubátorba helyezték a kígyót, ami rövid idő alatt fel tudta melegíteni, így mire megérkeztek az állatkertbe, a piton már újra elemében volt – írja a közösségi oldalán az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat.

Először siklónak nézték

„Először azt hittük, hogy sikló, mert 10-ből 9 alkalommal siklóhoz szoktak riasztani minket” – mondta az RTL Híradónak az Állatmentő Liga elnöke, Pataki Gábor.

Sérült, de szelíd volt a kígyó

A hüllő kisebb felületi sérüléseket szerzett, illetve látszott, hogy szoktatták, mivel szelíd, azonban arról egyelőre nincsenek információk, hogy megszökött állatról van-e szó vagy valaki csak szimplán kirakta.

Nem veszélyes kígyó

A Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, Hanga Zoltán elmondta, hogy ez a királypiton nem tartozik a veszélyes állatok közé.

Ritkán harapnak

A királypiton kedvelt terráriumi állat, egyrészt kis mérete, másrészt viszonylag nyugodt természete miatt. A királypitonok ugyanis ritkán harapnak, könnyen kézhez szoktathatók.

Engedély nélkül tarthatók

Mivel hivatalosan sem tartoznak a veszélyes állatok körébe, engedély nélkül tarthatók,

Akár másfél méteresre is megnőhet

Eredeti elterjedési területe Gambiától keltre egészen Szudánig elhúzódik, kisméretű óriáskígyóról van szó, az afrikai pitonok között ez a faj a legkisebb. Testhossza 90–182 cm

Ezek is érdekelhetnek:

Kiemelt kép: Királypiton – Forrás: Facebook/ Àllat ès Termèszetvèdelmi Jàrőrszolgálat Újpest

Exit mobile version