A fenti képen látható csaknem másfél méter hosszú, szépen fejlett kígyó tekeredett az egyik ház udvarán Nagykovácsiban. A hüllőt már többen látták a budai településen, most videó is készült róla.

Nem esett pánikba az a hölgy, aki az egyik nagykovácsi Facebook csoportba posztolta a cikkünk alján látható videót. A felvételen jól látszik, hogy egy igencsak hosszú kígyó tekeredik be az udvarba egy bokron keresztül.

A hozzászólások szerint erdei sikló érkezett vendégségbe, az eszmei értéke 50 ezer forint. Többen írtak arról Nagykovácsiban, hogy hozzájuk is bekúszott ez a kígyó.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Korábban már beszámoltunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy az agglomerációban többféle kígyó is előfordulhat az udvarokban. A legtöbbször siklók érkeznek, de egyes területeken akár viperát is lehet látni.

Az itt elérhető, agglomerációs kígyóhatározónk alapján a nagykovácsi udvarba betekeredett hüllő vélhetően tényleg erdei sikló.

Róla azt kell tudni, hogy nem veszélyes az emberre és könnyen előfordulhat a kertben. Ez a kígyó akár két méteresre is megnőhet, bár a hazai példányok ritkán érik el a 150 centiméteres testhosszt.

Hasa sárgásfehér, hátuk és oldalaik zöldesek, barnásak vagy szürkések. A halántékon világossárga, halványabb mintázat látható. Az erdei sikló ragadozó: táplálékát főleg rágcsálók, cickányok, illetve madarak, fiókáik és tojások képezik. Mérge nincs, így áldozatait vagy élve nyeli el, vagy afféle kis óriáskígyó módjára megfojtja őket.

Kiemelt kép és videó forrása Facebook – Köszönjük a felvétel készítőjének, hogy segíti mások hiteles tájékoztatását.

Segítség, kígyót találtam a kertemben! Megmutatjuk melyiktől kell félni

haragos sikló

Néha mérgeskígyó is betévedhet az udvarba, segítünk, hogy könnyen beazonosíthasd, milyen fajta kígyó költözött a kertedbe…A teljes cikket ide kattintva éred el

Kígyó a kertben: Félméteres kígyókat találtak egy vízóra aknában

Sokkoló pillanat lehet nyolc kígyót megpillantani abban a vízóra aknában, amelybe le kell menni…A cikk ide kattintva érhető el!

Mérgeskígyókat engednek szabadon

Rákosi vipera

A rákosi vipera védelmét szolgáló program indult, duplájára akarják növelni a számukat….A cikket ide kattintva találod!

Sebestyén Balázs kígyót talált a házuk udvarán. De milyen kígyó ez?

Diósd- kígyó-Sebestyén Balázs

Sebestyén Balázs, az RTL sztárja Diósdon élt a családjával….A korábbi cikkünk ide kattintva érhető el!